Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на 11 локаціях демонтували вуличне огородження

На кількох вулицях Львова демонтували понад 600 м турнікетного огородження, яке не впливає на безпеку руху.

Йдеться про 11 локацій, більшість з яких – у центральні частині міста. Рішення про демонтаж вуличних парканів раніше ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Як розповів керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка,  близько 150 турнікетів демонтували на вул. Дорошенка, 52-58 та на вул. Саксаганського. Також прибрали вуличне огородження на вул. Дорошенка, 63,  вул. Словацького, пл. Данила Галицького та вул. Гавришкевича, а також на вул. Підвальній біля «Арсеналу» та на вул. Шпитальній. До слова, на вул. Шпитальній огородження зникло тільки з парної сторони, на протилежній стороні залишиться.

Також прибрали зайві 29 турнікетів на вул. Володимира Великого, 61 на ділянці від вул. Софії Караффи-Корбут до вул. Кульпарківської та на вул. Сахарова  – на перехресті з вул. Кастелівка і до перехрестя з вул. Горбачевського.

Найбільше ж турнікетів демонтували на розв’язці вул. Луганська – просп. Червоної Калини. Тут, поруч зі шляхопроводом, прибрали 32 турнікети, а на виїздах на шляхопровід – ще 102 турнікети.

«Після демонтажу парканів, вказані ділянки мають естетичніший вигляд. Також зменшилися витрати, необхідні на їх обслуговування.

У абсолютній більшості ризик виїзду автомобілів на тротуар не виправдався. Водії дотримуються правил дорожнього руху», - зазначив Павло Сирватка.

Нагадаємо, у місті опрацювали понад 50 локацій, де доцільно прибрати турнікети. Оскільки в цих конкретних місцях вони не покращують ситуацію з безпекою дорожнього руху, в той же час вимагають витрат на утримання та оновлення. Часто таке огородження заважає прибиральній техніці. А в деяких місцях навіть небезпечне, бо створює уявне відчуття безпеки як для водія, так і для пішохода, хоча насправді несе додаткову небезпеку, бо у випадку ДТП працює як шрапнель і збільшує силу ураження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ