Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові нагородили переможців обласної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди

У вівторок, 29 травня, у Львівському історичному музеї нагородили переможців Всеукраїнського літературного конкурсу патріотичної поезії імені Катерини Мандрик-Куйбіди. Конкурс відбувається уже втретє і за сприяння Львівської обласної ради.

Як наголосив у вітальному слові заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, необхідно, аби якомога більше представників нашої інтелігенції – професіоналів приходили до влади. «Нам необхідно зміцнювати авторитет нашої держави», - підкреслив він.

«Дуже приємно, що конкурс, заснований три роки тому, продовжує жити, розвиватися, ставши вже всеукраїнським», - додав Володимир Гірняк.

Отож, володарем першої премії став Богдан Чепурко із Львівщини, другої – Микола Василенко із Херсонщини, третьої – Михайло Пасічник із Житомирщини. Відтак переможці отримають 25 тис. грн., 15 тис. та 9 тис. грн. відповідно.

Заохочувальний диплом «Молода надія» і премію в одну тисячу гривень вручили Сергієві Сіваченко із Житомирщини за збірку поезій «Еволюція на граніті». 

За результатами цьогорічного конкурсу буде видано третій том Антології патріотичної поезії, до якого увійдуть: «Кровінка» та «Бручевиця» (вибране) Богдана Чепурка зі Львівщини, «Відлуння неспокою» Миколи Василенка з Херсона, «Непроминальність або Енколпіони для душ» Ірини Вовк зі Львова, «В чеканні нової трави» Олега Гончаренка з Запоріжжя, «Двовійна» (щоденники спротиву» Михайла Пасічника з Житомирщини, «Сингулярність» Василя Кузана із Закарпаття та «Порив і подив» (вибране) Марії Людкевич зі Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ