Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові нагородили переможців та призерів Євроігор у Баку

Сьогодні, 4 листопада, у Львові вшанували почесними грамотами та грошовими сертифікатами чемпіонів та призерів перших в історії Європейських ігор, що проходили в Баку. Серед переможців були львівські спортсмени, які представляли такі види спорту: стрільба з лука, художня гімнастика, самбо та вільна боротьба.

«Крім формальних відзнак є й грошові відзнаки в розмірі від 15 до 25 тисяч за ІІІ, ІІ і І місце відповідно. Це для спортсменів, половина таких сум для тренерів», – уточнив начальник управління молоді та спорту львівської ОДА Юрій Майборода.

Натомість чемпіони вже знають, як розпорядяться коштами.

«В нас в сезоні йде 2-1 комплект стріл, а вони коштують в районі 300 доларів, тому ну я вже знаю, на що витрачатиму гроші», – ділиться чемпіон зі стрільби з лука Георгій Іваницький.

Нагадаємо, І Європейські ігри – це новий континентальний проект спортивних змагань найвищого рівня, що проходив з 12 по 28 червня 2015 року в Баку. В Іграх взяли участь понад 6 тисяч атлетів 50-ти країн Європи у 20-ти видах спорту.

Українські спортсмени загалом завоювали 46 медалей, 11 з яких вибороли львів`яни.

Ці змагання є одним з етапів відбору до ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро у 2016 році. Так, львівські спортсмени вибороли 8 ліцензій, що гарантує путівку до Бразилії.

Zaxid.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ