Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна — третя у медальному заліку Євроігор: представники Львівщини вибороли 3 золота

Збірна України увійшла до трійки найкращих команд на ІІІ Європейських іграх-2023.
Спортсмени Львівщини. Фото: ЛОДА

Наші спортсмени здобули 41 нагороду: 21 золоту, 12 срібних та 8 бронзових. Загалом за нагороди боролись представники 48 країн Європи. Про це повідомили в Управлінні молоді та спорту ЛОДА.

Значний внесок у медальну скарбничку України зробили і представники Львівщини. Зокрема, першу нагороду для нашої країни здобула львівська веслувальниця Валерія Терета разом з Людмилою Лузан. 

Згодом золото для України вибороли і представники Львівщини Павло та Юлія Коростильові. Вони показали найкращий результат у стрільбі на 25 метрів з пістолета серед змішаних команд.

Ще одне золото здобули представниці Львівщини Анастаія Німець та Юлія Коростильова разом з Оленою Костевич з Чернігівщини. Вони стали найкращими у стрільбі з малокаліберного пістолета за 25 метрів серед жіночих команд. 

«Кожна медаль є цінною. І ми зі свого боку стараємось максимально підтримати спортсменів, які інвестували значну кількість часу й ресурсів, щоб стати чемпіонами. За нагороди на Європейських іграх ми виплатимо спортсменам та їх тренарам грошові винагороди на загальну суму 300 тисяч гривень», — зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім‘як. 

Гідно представили Україну, однак не увійшли до числа переможців й інші представники Львівщини. Загалом нашу область на змаганнях представляли 18 спортсменів. Окрім тих, хто став призерами, це каратистки Катерина Крива та Галина Мельник, легкоатлети Роман Ростикус та Владислав Лавський, фехтувальники Даниїл Гойда, Ростислав Герцик та Юнес Клод, веслувальники Віталій Вергелес та Олександр Зайцев, триатлоністка Софія Прийма, брейкер Олександр Гатин-Лозинський,  п’ятиборець Юрій Ковальчук та майстриня стендової стрільби Олена Охотська, майстер кульової стрільби Святослав Гудзий. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ