Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові напрацьовують Програму доступної дефібриляції у громадських місцях

У Львові напрацьовують Програму доступної дефібриляції у громадських місцях. Про це йшлося під час засідання депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту.

Програма покликана зменшити рівень смертності  від зупинки серця, знизити рівень інвалідності внаслідок несвоєчасного надання допомоги при зупинці серця, розвинути систему громадського здоров’я для мешканців громади тощо. 

На першому етапі планується встановити 17 портативних дефібриляторів – 11 у ЦНАПах та 6 у школах Львова. Точки встановлення апаратів ще вивчаються, але це мають бути місця, де є великі скупчення людей. Оголошення щодо найближчих пунктів знаходження устаткування будуть розвішані у громадських місцях.

Також Програмою передбачено встановлення портативних дефібриляторів в комунальних підприємствах, на вокзалах, у місцях тимчасового проживання ВПО, у торгових центрах, закладах культури, туристичних локаціях тощо.

Затребуваність у Програмі Доступної дефібриляції у громадських місцях для зменшення рівня смертності від серцево-судинних захворювань на 2023-2024 роки зумовлена тим, що, за офіційними даними, смертність від серцево-судинних захворювань в Україні становить 64,14 % в порівнянні з іншими захворюваннями.

Один із механізмів зменшення рівня смертності при зупинці серця є вчасно розпочата серцево-легенева реанімація та використання дефібрилятора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ