Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові нині відбудеться прем’єра найкращих українських короткометражок 2012 року

24 січня о 19.00 у Львові в кінотеатрі «Коперник» відбудеться показ програми найкращого українського короткометражного кіно 2012 року «Українська нова хвиля». Про це сьогодні, 24 січня, повідомили організатори на прес-конференції.

Проект ініціювала мистецька формація Wiz-Art та Національний центр Олександра Довженка. Перша прем’єра програми відбулась 14 грудня в Києві, у Львові короткометражки презентують вдруге.

Як повідомили на прес-конференції, квитки на нинішній показ програми вже розкупили (до слова, в кінотеатрі 150 місць). Коли короткометражки вперше демонстрували в Києві, то кінотеатр на 400-500 місць також був переповнений: людям доводилось сидіти на сходах.

В програму з-посеред 35 короткометражних фільмів українських режисерів відібрали 7. Зокрема, такі короткометражки: «Уроки української», «Дорога», «День Незалежності», «Борода», «Пиріг», «Діалог на самоті» та «Між двадцятою та опівночі».

Тривалість сеансу – 109 хв. Всі фільми «Української нової хвилі» створені за сприяння або на замовлення Державного агентства України з питань кіно.

Режисер Руслан Батицький розповів, що далі програма з короткометражками їздитиме по різних фестивалях. «Я думаю, що, можливо, створиться навіть якась концепція промоції українських короткометражних фільмів. Поки що цього нема, але є запит суспільства»,– зауважив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ