Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорять стан забезпечення незалежності суддів в Україні

25 травня 2018 року, з 9:30 год. до 10.00 год., у м. Львові відбудеться прес-конференція, присвячена обговоренню Щорічної доповіді Вищої ради правосуддя «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні».

Зазначену доповідь Вища рада правосуддя готує в співпраці з органами суддівського самоврядування, іншими органами та установами системи правосуддя, громадськими об’єднаннями з метою зміцнення незалежності суддів та авторитету правосуддя в Україні. Доповідь за 2017 рік – це офіційний документ, у якому вперше систематизовано та проаналізовано інформацію про стан забезпечення незалежності судової гілки державної влади в Україні.

Щорічну доповідь Вищої ради правосуддя «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні у 2017 році» було презентовано в м. Києві 23 лютого 2018 року, а також в м. Чернівцях та м. Харкові 13 та 20 квітня 2018 року відповідно. У продовження цих заходів у м. Львові буде проведено круглий стіл «Щорічна доповідь Вищої ради правосуддя про стан забезпечення незалежності суддів в Україні». Заходи організовано спільно Вищою радою правосуддя та проектом Ради Європи «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини», який фінансується Фондом з прав людини.

Участь у прес-конференції в м. Львові візьмуть: Ігор Бенедисюк, Голова Вищої ради правосуддя, та Мортен Енберг,  Голова Офісу Ради Європи в Україні.

У круглому столі також братимуть участь Дануте Йочієне, суддя Конституційного Суду Литви й міжнародний експерт Ради Європи, та члени Вищої ради правосуддя: Андрій Бойко, Андрій Овсієнко та Лариса Швецова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ