Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили проблеми затримання іноземців та осіб без громадянства

Сьогодні у Львові відбувся круглий стіл «Особливості адміністративного судочинства України з приводу затримання та вислання іноземців та осіб без громадянства». Про це розповіли на сайті Державної прикордонної служби України.

Захід ініційований Державною прикордонною службою України за підтримки Євросоюзу та Міжнародної організації з міграції та за участі Державної міграційної служби та представників судів усіх трьох інстанцій.

Під час круглого столу учасники обговорили основні проблемні питання, що впливають на ефективність реалізації прикордонниками та іншими компетентними державними інституціями повноважень щодо затримання, примусового видворення та реадмісії нелегальних мігрантів, законодавчі аспекти здійснення адміністративного судочинства у цій сфері, а також шляхи їх врегулювання, у тому числі через удосконалення відповідної нормативно-правової бази.

«Ми повинні подякувати всім органам центральної влади, які розуміють загрози, виклики щодо нелегальної міграції. Долучення до обговорення питань, порушених на круглому столі, представників Судової влади, Державної міграційної служби та інших правоохоронних органів засвідчує те, що держава й уповноважені на це органи розуміють небезпеку, яку несе у собі це негативне явище. Я сподіваюсь, що зустріч принесе позитивний результат у мінімізації загроз і стабілізації міграційної ситуації в нашій державі» - зазначив перший заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Василь Серватюк під час свого виступу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ