Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові обговорили питання нового районного поділу західного регіону України

У Львові за круглим столом обговорили питання формування нового районного поділу західного регіону України, - ЛОР.

Уже понад три роки триває реформа децентралізації та об’єднання громад. Але виникають питання: Що далі? Чи буде в Україні новий адміністративно-територіальний устрій? Коли розпочнеться укрупнення районів? Які межі нових районів?

Про це йшлося сьогодні, 23 квітня, під час круглого столу “Формування нового районного поділу західного регіону України”.

Метою цього заходу є обговорення моделі нового районного поділу у Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.
Круглий стіл організовано Інститутом Регіонального Розвитку у партнерстві з Факультетом міжнародних відносин ЛНУ ім.Івана Франка в межах проекту Центру політико-правових реформ «Посилення ролі громадянського суспільства у забезпеченні демократичних реформ і якості державної влади» за підтримки Європейського Союзу.

Участь у круглому столі взяли голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, представники органів влади і самоврядування, громадських організацій, експертного середовища і міжнародних організацій, бізнесу, наукового середовища.

В Україні в рамках реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади необхідно створити нову модель територіального поділу на райони (адміністративні округи, повіти). Основними завданнями районування є:

Концентрація органів державної влади та забезпечення належної якості надання адміністративних послуг на субрегіональному рівні;

Просторове планування мережі транспортних комунікацій і розвиток центрів ділової активності на субрегіональному рівні;

Координація роботи об’єднаних територіальних громад на єдиній стратегічній основі;

Розвиток культури і забезпечення якісного медичного обслуговування населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ