Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорюють проблеми участі жінок у владі

3-4 лютого 2006 року у місті Львові в приміщенні Львівського вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму проходить семінар «Сприяння в подальшому удосконаленні практики демократичного управління в Україні».
 Цей проект має на меті сприяння утвердженню демократичних стандартів управління як на національному, так і на регіональному рівнях. 
За словами заступника голови Західно-українського центру «Жіночі перспективи» Марти Чумало, основною ціллю семінарів є збільшення представництва жінок в органах влади як виконавчої, так і законодавчої. Відповідні семінари були проведені у представництвах різних партій, які вже беруть участь у передвиборних перегонах.
«Ми вже проаналізували списки кандидатів до Верховної Ради і виявилося, що поки що тільки Партія Зелених має у першій десятці так звану «зебру» —  чоловік, жінка. Усі інші партії мають у своїх перших десятках  тільки одну жінку. Ми наводили приклади партіям, що може нового внести жінка в політику», — зазначила Марта Чумало.
Присутнім на семінарі журналістам організували ігри, які висвітлюють відносини людей у суспільстві, проводили різноманітні тестування.
Журналісти обговорили питання, пов’язані з їхньою участю у реалізації державної політики рівних можливостей та визначення шляхів підвищення обізнаності громадян задля сприяння поширенню демократичних цінностей у всіх сферах суспільного життя.
Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України і Організацією з безпеки та співробітництва в Європі щодо нової форми співробітництва (від 13 липня 1999 року) Координатор проектів ОБСЄ в Україні за погодженням з Міністерством закордонних справ України здійснює проект «Сприяння у подальшому удосконаленні практики демократичного управління в Україні». Мета проекту сприяти утвердженню демократичних стандартів управління як на національному, так і на регіональному рівнях.
У межах зазначеного проекту, за сприяння незалежного консультанта Координатора проектів ОБСЄ в Україні у Львівській області Олега Ільківа здійснюється проект «Сприяння досягненню збалансованого висвітлення у ЗМІ участі жінок в процесах прийняття рішень».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ