Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові об’єкти теплопостачання працюють в економному режимі

Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», з огляду на погодні умови об’єкти теплопостачання працюють в економному режимі і теплоносій до будинків подається нижчої температури, ніж коли надворі морозяно.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Однак, як відзначають тепловики, мешканці самі можуть регулювати подачу тепла безпосередньо в будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі.

Так, за словами фахівців Львівтеплоенерго, температура теплоносія, який подається до будинку, залежить від температури зовнішнього повітря. Згідно з встановленим температурним графіком, температура теплоносія зменшується, якщо надворі тепло і, навпаки – збільшується, якщо надворі холодно. 

Однак, як наголошують тепловики, мешканці можуть регулювати подачу теплової енергії безпосередньо в будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі, а саме:

  • при підвищенні температури зовнішнього повітря вище +6… +80Сº — повністю перекривається подача теплоносія на будинок (перекривається тепловий лічильник або запірно-регулююча арматура на подаючому трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку);
  • при зниженні температури зовнішнього повітря нижче +6… +80С° подача теплоносія відновлюється.

Часткове прикриття теплового лічильника (запірно-регулюючої арматури) не допускається.

Регулювання подачі теплоносія мешканцями будинку дає можливість їм не залежати від регулювання подачі тепла теплопостачальною організацією та економити кошти.

«Сьогодні понад 96% усіх наших споживачів житлового фонду мають загальнобудинкові лічильники. Отож, вони самі можуть регулювати подачу тепла в будинок: встановлювати комфортну для них температуру та економити кошти. Однак, потрібно це робити технічно правильно», — наголосили у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ