Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові обрали директора парку "Знесіння"

Сьогодні у Львівській міській раді відбувся відкритий конкурс із залученням громадськості на заміщення вакантної посади директора регіонального ландшафтного парку "Знесіння". Керівником обрали Уляну Тарас.

Парк "Знесіння" є об'єктом природно-заповідного фонду України. Він володіє значними історичними пам'ятками, такими як Гора Лева, Світовидове поле, Старознесенський цвинтар, церква Вознесіння Господнього, костел Св. Войцеха.

Утім, парк зазнає чималих проблем, серед яких знищені входи, саморобні вуличні тренажери, відсутність місць для проведення дозвілля молоді та дітей. Тож кандидати на конкурсі, серед яких були Зоряна Іванків та Уляна Тарас, пропонували свої моделі облаштування природного об'єкту, першочергові завдання, власне бачення розвитку.

До основних завдань удосконалення "Знесіння" входить: створити городянам комфортне перебування, нормалізувати екологічну обстановку в умовах урбанізованого міста, відновити втрачені зв'язки між людиною, природою і енергетичною аурою сакральних місць. Таке обіцяли реалізувати шляхом створення умов для культурного відпочинку на свіжому повітрі та для занять спортом, створення окремих земельних ділянок, систем благоустрою та озеленення.

"Головною умовою подальшого розвитку парку є те, що державні, громадські та приватні інтереси мають бути зосереджені на збереженні об'єктів історико-культурної та природної спадщини, захищені чинним законодавством України у відповідності до їх статусу", - зазначила Зоряна Іванків.

В результаті фінального голосування переможцем конкурсу стала Уляна Тарас, котра протягом останніх трьох місяців виконувала обов'язки директора РЛП "Знесіння". Перевагу віддали їй через те, що вбачили у ній кращого спеціаліста з екології, вона є автором двох патентів по відновленню ландшафтів, співпрацює з різними ВНЗ та показала себе як гідного керівника. Водночас Зоряна Іванків не відповідає посаді за освітою, адже є медиком.

У свою чергу Уляна Тарас пообіцяла громаді реалізацію усіх поставлених завдань, зокрема забезпечити  охорону парку, дотримання вимог використання земель згідно з їх функціональним зонуванням, реалізувати проект освітлення парку, встановити камери відеоспостереження тощо. До виконання завдань новий керівник "Знесіння" має намір залучити міські, обласні та державні фонди, також кошти будуть поступати з Глобального екологічний фонд, через спонсорську та благочинну допомогу, участь у грантах та проектах тощо. Окрім того, планують плідну міжнародну співпрацю, зокрема із всесвітньо відомою організацією "Greenpeace".

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ