Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові однокімнатні квартири дорожчі, ніж у столиці

За даними по вторинного ринку на OLX, однокімнатні квартири у Вінницькій області зросли в ціні на 44%. А у Львові вони були навіть дорожче, ніж у столиці. Скільки коштували будинки та квартири на вторинному ринку та хто увійшов в десятку забудовників на первинному - в дайджесті за 1 квартал 2019.

За даними аналізу вторинного ринку на OLX, однокімнатні квартири у Вінницькій області зросли в ціні на 44%. А у Львові вони були навіть дорожче, ніж у столиці. Аналітика первинної нерухомості від Ringostat показала - 78% покупців зв'язувалися з забудовниками у робочий час, а найбільше дзвінків надходило в понеділок. Скільки коштували будинки та квартири на вторинному ринку та хто увійшов в десятку забудовників на первинному - в дайджесті за 1 квартал 2019.

Первинний ринок 

Дані первинного ринку за 1 квартал 2019 було надано аналітичною службою OLX та сервісом колтрекінгу Ringostat. Статистика онлайн-майданчика показала - серед пропозицій від забудовників на початку року найчастіше зустрічалися однокімнатні квартири. Найбільше пропозицій було в Київській області, найменше - в Кіровоградській.

1/1

Дзвінки забудовникам

За даними Ringostat, платформа OLX виявилася в п'ятірці лідерів серед майданчиків за кількістю унікальних дзвінків для забудовників.

За 1 квартал 2019 з OLX забудовникам подзвонили 194 рази. Серед них було 34 повтори. 77,8% потенційних покупців зверталися за телефоном в робочий час, 3,6% - після, і ще 18,6% - у вихідні.

Онлайн-лідер за унікальними дзвінками для забудовників - контекстна реклама Google. На початку року дане джерело забезпечило 33% дзвінків. Що стосується офлайн-джерел, на першому місці опинилися борди - 1 326 за квартал. 

Динаміка дзвінків по днях тижня

У 1 кварталі найбільш активно покупці на OLX зв'язувалися з забудовниками в лютому - 40% всіх дзвінків за квартал. У січні було 35%, а в березні спостерігався найменший інтерес - 25%. Найбільш насиченим днем за активністю став понеділок, а найменше дзвінків надходило у неділю.

1/1

10 забудовників за кількістю дзвінків

1/1

Аналітики сервісу Ringostat відзначають - список не є рейтингом, сформованим за зменшенням. Назви забудовників розташовані в довільному порядку.

Вторинний ринок

Дослідження вторинного ринку показало - однокімнатні квартири у Вінницькій області зросли в ціні на 44%. А у Львові вони були навіть дорожче, ніж в столиці.

Найбільша кількість оголошень про продаж будинків у Київській області. В 1 кварталі 2019 тут можна було купити 6 800 об'єктів, а це 13% від усіх пропозицій. Найвищі ціни теж в межах столичного регіону. Середня (медіанна) вартість об'єкту склала 1 161 000 грн або близько 43 500 длр. За кількістю пропозицій у період лідирували також Дніпропетровський та Одеський регіони.
За даними OLX, в топ-3 області, де навпаки на початку року будинки майже не продавали, увійшли Тернопільська, Волинська та Чернівецька.

1/1

Топ-10 областей за зростанням цін на квартири

У 1 кварталі 2019 вартості будинків практично не змінилися, що не можна сказати про квартири. На початку року вони зросли у ціні. Найбільш різке подорожчання спостерігалося у Вінницькій області. У трійці лідерів також Тернопільський і Чернігівський регіони.

1/1

Вартість 1-кімнатних, 2-кімнатних, 3-кімнатних квартир у великих містах

Аналітика OLX показала - у Львові однокімнатні та двокімнатні квартири в 1 кварталі 2019 були навіть дорожче, ніж в столиці. Незважаючи на рекордні вартості, пропозицій тут виявилося менше, ніж в інших великих містах. Проте в Одесі спостерігалася найбільша кількість оголошень про продаж з однією, двома та трьома кімнатами.

1/1

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ