Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові організовують масштабний онлайн-проєкт "Фокус на Людкевича"

Львівський органний зал разом із Галицьким музичним товариством та Collegium Managment запрошують на унікальний онлайн-проєкт "Фокус на Людкевича". Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Чотири дні цілковитого занурення у творчість одного з найвідоміших українських композиторів: світові прем'єри фортепіанних концертів, фільми, а також теплі розмови про музику за келихом вина. Стати частиною великого дійства, з 1 по 4 квітня, можна буде на сторінках Львівського органного залу у Facebook та YouTube-каналі Collegium Managment.

Постать Станіслава Людкевича вражає своєю неординарністю: композитор, дириґент, музикознавець, фольклорист, педагог, автор геніальних симфонічних полотен та неперевершених камерних творів, який прожив рівно 100 років. Про це та багато іншого у глядачів буде нагода почути 1 квітня о 19.00 год, провівши "Вечір за келихом вина і розмовами про музику у Zoom", а одразу після цього, о 20.00 год, відбудеться спільний перегляд фільму "У пошуках Людкевича" про роботу над віднайденими партитурами ранніх фортепіанних концертів композитора.

Творчість Станіслава Людкевича — це видатне явище не тільки української, а й європейської музики загалом. І яскравим прикладом цього є концерт для фортепіано з оркестром ре мінор, світова прем'єра якого відбулася в грудні минулого року у стінах Львівського органного залу. 2 квітня о 19.00 год. цікава розмова Тараса Демка, Івана Остаповича, Марти Кузій та Андрія Макаревича про композитора та його віднайдені фортепіанні концерти, а о 20:00 — запис прем'єрного виконання від Марти Кузій та Ukrainian Festival Orchestra.

Одразу три події відбудуться 3 квітня:

  • о 19.00 — "Солоспіви Людкевича" у виконанні Софії Соловій (сопрано) та Юлії Маківничук (фортепіано);

  • о 20.00 — ексклюзивні записи спогадів відомих людей про постать митця;

  • а о 21.00 — концерт для скрипки з оркестром ля мажор, неперевершений зразок пізньої романтики у виконанні Адріана Боднара та Ukrainian Festival Orchestra на чолі з Іваном Остаповичем.

4 квітня о 19.00 год, в останній день марафону, піаніст Андрій Макаревич виконає ще один віднайдений концерт для фортепіано з оркестром, написаний у полоні в Перовську (Казахстан) під час Першої Світової Війни. А завершиться проєкт традиційними подяками від організаторів о 20.00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ