Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові перешкоджають початку будівництва попри усі наявні документи

У Львові на розі вул. Варшавська-вул. Соснова будівельній компанії перешкоджають розпочати будівництво попри наявність усіх необхідних документів. Про це розповіли представники «Львівоблагропромбуду».

«В нас є рішення сесії від 19.03.2015 №4499 про затвердження проекту землеустрою, договір оренди на земельну ділянку, усі необхідні витяги з Державного земельного кадастру, містобудівні умови та обмеження, та інші», - розповів представник забудовника.

Також він зазначають, що перед початком робіт було проведено серію громадських зустрічей з мешканцями сусідніх забудов, під час котрих вони дійшли згоди про проведення будівельних робіт та врахування інтересів всіх сторін.

Нагадаємо, забудовники будинку на розі вул. Варшавська та Соснова подали позов до суду на міського голову Львова Андрія Садового. Від очільника міста вони вимагають компенсації за збитки, спричинені оприлюдненим відео на сайті ЛМР, де мер зазначає про численні порушення законодавства.

Однак забудовник під час прес-конференції другого грудня продемонстрував присутнім, що в них є уся необхідна дозвільна документація. «Відтак, ми змушені спростувати неправдиві твердження озвучені у публічному звернення. У зв’язку з цим звертаємось до суду Шевченківського району із заявою про захист ділової репутації та відшкодування моральної шкоди», - зазначив адвокат забудовника.

3 грудня у Львові відбулася зустріч з жителями прилеглих вулиць з приводу забудови на розі вулиць Варшавська-Соснова. Було досягнуто згоди про створення ініціативної групи з місцевих мешканців, що будуть співпрацювати з забудовником для дотримання інтересів громади.

Забудовник назвав дії міської ради незаконним тиском конкретних посадових осіб та чиновників з залученням адміністративного ресурсу. Відтак ними був поданий позов до суду, а також скероване звернення в Прокуратуру з письмовою заявою «про наявність у діях цих осіб складу злочину, прийняття завідомо неправомірного рішення та наявності в діях посадовців ознак корупційних правопорушень, оскільки, законних підстав чи належного обґрунтування таких дій чиновників немає».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ