Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові підприємець самовільно захопив комунальну землю – прес-служба ЛМР

У Львові на земельній ділянці, яку готують на аукціон, ведеться самовільне будівництво. На земельній ділянці на вулиці Щирецькій – Ряшівській (проектованій), яку управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин готує для продажу на аукціоні, СПД ФО «Була Р.А.» самовільно проводить будівельні роботи. Зокрема вже встановлено автомобільні бокси з прибудованою котельнею та облаштовано майданчик з продажу автомобілів, -- повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Земельну ділянку на вул. Щирецькій – вул. Ряшівській (проектованій) площею 4,8282 га визначено для продажу на земельних торгах під будівництво торгово-виставкового комплексу. Орієнтовна ціна земельної ділянки становить 35 мільйонів гривень. Ділянка опрацьовується управлінням для наповнення міського бюджету на 2009 рік. Проведення земельних торгів заплановано на 1 квартал 2009 року.
«Управлінням практично підготовлено у повному обсязі технічну документацію із землеустрою, затрачено кошти на її виготовлення. Проте реалізація цієї земельної ділянки на земельних торгах без врегулювання питання демонтажу самовільного будівництва та приведення її в попередній стан відповідно до вимог проведення аукціону є неможливою», – каже начальник відділу ринку землі управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Олег Ковалишин.
Для вирішення цього питання управління природних ресурсів звернулось в державне управління контролю за використанням та охороною земель у Львівській області, інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області, Службу Безпеки України, Прокуратуру міста та голови Залізничної районної адміністрації.
Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області проведено перевірку з питань дотримання вимог законодавства у сфері архітектури та будівництва. Відповідно зафіксовано факт завершеного будівництва автомобільних боксів з котельнею та влаштування автостоянки. Генеральний директор ТзОВ «Айпіє-Л» (Південний ринок) зазначив, що їхнє товариство не має відношення до будівництва зазначених вище об’єктів, що зафіксовано в акті перевірки інспекції від 12.01.2009 р. Проте керівництво ТзОВ «Айпіє-Л» листом від 12.01.2009 р. повідомило міську раду, що земельна ділянка яку займає їхнє товариство та використовує для зберігання автомобілів, після проведення аукціону буде передана переможцю торгів.
Управління з контролю за використанням та охороною земель у Львівській області встановило, що СПД ФО «Була Р.А.» самовільно зайняло земельну ділянку на вул. Щирецькій-Ряшівській (проектованій) площею 0,0480 га для обслуговування автостоянки та земельну ділянку площею 0,0099 га для обслуговування СТО. Даною службою складено адміністративні протоколи, видано приписи на усунення виявлених порушень та нараховано шкоду внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.
В свою чергу Прокуратурою міста у встановленому порядку вживаються заходи щодо притягнення СПД ФО «Була Р.А.» до відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки, яка готується до продажу на земельних торгах (аукціоні) та здійснення незаконного будівництва
Крім того, за результатами проведеної перевірки управлінням скеровано лист в інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області щодо вжиття заходів згідно компетенції до СПД ФО «Була Р.А.» та подальшого інформування управління.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ