Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові планують створити центр медичної та освітньої реабілітації дитячої неповносправності

Міський реабілітаційний центр «Джерело» надає кваліфіковану допомогу неповносправним дітям до 18 років. На сьогодні у навчально-реабілітаційному центрі існує три відділи, одним з яких є «Відділ розвитку дитини». Там надають послуги в рамках раннього втручання. У школі-садку діти можуть навчатися у рамках дошкільної та шкільної програми. У клубі активної молоді можна розвинути комунікативні навички. Молодь з особливими потребами має можливість також розвивати навички самообслуговування, які так необхідні особливо для людей із фізичними вадами.
У «Джерелі» діє також «транспортна програма» і програма адаптації візків та іншого компенсаторного обладнання.
Допомога, яку здійснюють фахівці, включає фізичну реабілітацію, заняттєву терапію, заняття з логопедом, гідротерапію, рекреаційні ігри, танцетерапію та лонгетування.
«Програми раннього втручання є надзвичайно ефективними програмами у допомозі сім’ї справитися з кризою, пов’язаною з народженням неповносправної дитини. Встановлення в сім’ї позитивної емоційної атмосфери, педагогічно мудрий підхід батьків до виховання дає дитині з особливими потребами добрий старт у життя та стає прогностично вагомим фактором її здорового особистісного розвитку та можливості подальшої інтеграції в суспільство», - інформують спеціалісти центру.
Для раннього попередження та запобігання дитячій неповносправності у Львові вже проводять роботу з дітьми за методикою Марії Монтессорі (освітня програма) та переймають досвід роботи за методикою Войта (медичне втручання). Нещодавно відбувся візит медиків з Німеччини до львівської міської дитячої лікарні з метою обміну досвідом в цього напрямку. Як повідомили в міському управлінні освіти, цього року у Львові також планують створити комплексний Монтессорі центр, який включав би медичну та освітню реабілітацію дитячої неповносправності за вищезгаданими методиками. Про це «Гал-info» стало відомо у прес-службі Львівської міської ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ