Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові побільшало хворих на ГРВІ

Минулого тижня – з 22 до 28 січня, у Львові на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 6774 людини, і це на 14,4% більше, ніж попереднього тижня. Проте ситуація залишається контрольованою, запевняють медики. Адже така кількість захворілих є звичною для зимового періоду. І нагадують, як уберегти себе від недуги.

Про це повідомляють на сайті ЛМР. 

«За минулий тиждень різко збільшилася кількість захворілих мешканців громади: 6774 людини захворіли на

гострі респіраторні вірусні інфекції та 115 людей – на ковід. Цей показник є на 14% більшим від позаминулого тижня. З цієї кількості 39% – це діти, віком до 17 років. В основному, хворіють діти від 8 до 14 років, та дорослі від 30 до 64 років.

Є рекомендації від обласного центру профілактики хвороб, як уникнути поширення вірусних захворювань. Це дотримання етикету кашлю, гігієна рук, дотримання повітряно-теплового режиму приміщення, вологе прибирання, а також використання засобів індивідуального захисту у громадських місцях. Також у нас є окремі кабінети для гарячкуючих хворих, аби лікарі могли одразу надати необхідну допомогу», - розповіла на брифінгу Марта Матюшко, керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Станом на зараз близько 13% учнів львівських шкіл відсутні через хворобу, і цей показник також є звичним для цього періоду. На цьому наголосив керівник міського управління освіти Андрій Закалюк.

«Маємо підвищену захворюваність, близько 13% учнів відсутні власне через хворобу. Але враховуючи те, яку ми маємо пору року, і порівнюючи це з аналогічними періодами минулого року, то це повністю звична ситуація для навчальних закладів, де діти хворіють взимку у школах і садочках. Поріг перевищено, але ситуація є контрольованою, яка станом на сьогодні дозволяє вести навчальний процес.

Навіть якщо є перевищений відсоток хворих дітей, то дітям потрібно лікуватися, а не навчатися онлайн, бо ще 4 чи 5 годин сидіти за екраном – не пришвидшить одужання. Тому діти вчаться, якщо хтось хворіє – залишається вдома. А приймати рішення про переведення шкіл в інший формат навчання поки що немає потреби», - пояснив на брифінгу Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львівської міської ради.

Медики нагадують: вірус грипу небезпечний, проте вберегтися можна, дотримуючись простих правил. Найперше, не забувайте про здорове і збалансоване харчування, яке зміцнить вашу імунну систему, а також – рухові вправи, які ще й пришвидшать відновлення після хвороби. За можливості, якомога частіше провітрюйте приміщення, де перебуваєте, і одягайтеся відповідно до погодних умов. Намагайтеся зайвий раз не торкатися обличчя та носа, а також якомога частіше мийте руки з милом чи використовуйте антисептик, особливо після відвідування громадських місць. І найголовніше, якщо захворіли – залишайтеся вдома і зверніться до свого сімейного лікаря! Адже вчасно і правильно розпочате лікування – це запорука швидкого одужання і уникнення важких ускладнень.

До слова, грип – єдине респіраторне захворювання, проти якого існує дієва вакцина. Вона зменшує ризики захворіти та мінімізує ймовірність серйозних ускладнень. Однак найкраще вакцинуватись до початку епідемії – тобто восени (вересень-жовтень). Імунітет після введення вакцини формується через 14 днів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ