Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові понад 35% пасажирів оплачують проїзд безготівково

Вже два місяці у всьому громадському транспорті Львова діє безготівкова оплата проїзду. Як зазначають в ЛКП «Львівавтодор», кількість пасажирів, які сплачують проїзд ЛеоКарт чи банківськими картками, постійно зростає.
Фото ЛМР

Так, за підсумками попереднього тижня, 36% пасажирів оплачують за проїзд безготівково. У середньому щотижня орієнтовно 40% пасажирів реєструють проїзд у громадському транспорті пільговими та учнівськими ЛеоКарт. Близько 24% людей оплачують поїздки готівкою.

Загалом, впродовж двох місяців у системі е-квитка було зареєстровано понад 16 млн поїздок, повідомляють на сайті ЛМР. 

«За підсумками перших двох місяців, динаміка щодо переходу на безготівкову оплату проїзду залишається позитивною. Такий спосіб оплати обирає все більше пасажирів. Нагадаємо, в перший тиждень  в громадському транспорті безготівково оплачувало лише 16% пасажирів, а паперовий квиток у водія купувало майже 44% людей», - зауважили у ЛКП «Львівавтодор».

У комунальному підприємстві додали, що за цей час контролери здійснили перевірку реєстрації поїздок понад 497 тис. пасажирів. Через відсутність оплати чи валідації проїзду працівники служби контролю виписали близько 3 тис. штрафів. Ще 60 постанов за незареєстрований проїзд винесли представники поліції. До слова, кошти, сплачені за штрафний квиток (300 грн), надходять перевізникам. А кошти від сплати штрафу, накладеного поліцією (400 грн), надходять до державного бюджету.

Нагадаємо, з 26 січня у громадському транспорті також працюють «таємні пасажири». Це працівники відділу контролю ЛКП «Львівавтодор», які одягнені в цивільний одяг. «Головним їхнім завданням є документування порушень з боку водіїв та пасажирів. Наразі зафіксовано понад 100 порушень, здійснених водіями. Всю  зібрану інформацію передаємо для реагування перевізникам та в департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури”, – зазначив директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

Додамо, зараз триває робота над рештою функціоналу, який передбачає система е-квитка. Йдеться про перехід на оплату транспортної роботи перевізникам, запуск проїзних абонементів, пересадок та  мобільного додатку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ