Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові, попри війну, виявили ще один факт "самобуду"

У Львові чоловік, який отримав будівельний паспорт на зведення індивідуального житлового будинку (цоколь і два поверхи), самовільно звів шестиповерхівку.
фото - ДАБК

Про це у фейсбуці повідомив заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

З початком воєнних дій місцеві інспекції держархбудконтролю втратили повноваження штрафувати порушників. Припускали, що ніхто у війну не буде швиденько зводити самобуди, однак забудовники – і сумлінні, і не дуже – повернулися до роботи.

Міська інспекція ДАБК на чолі з Тарасом Павлишином взялася моніторити ситуацію. Вона викрила чоловіка, який ще в грудні 2019 року отримав будівельний паспорт на зведення індивідуального житлового будинку у 6-му Скнилівському провулку. Згідно з документом, власник мав право на цоколь і два поверхи. 

Однак на фотографії, які нещодавно зробили працівники міської Інспекції ДАБК, видно, що забудова має вже більше поверхів, ніж було дозволено, і зовсім не нагадує індивідуальний будинок. Це вже багатоквартирне будівництво. 

"Тішимося, що в час війни власник має засоби для активного будівництва, але дуже засмучує той факт, що водночас цей же власник грубо порушує закон. 

Кому війна, а хтось намагається прослизнути поміж краплями дощу. Не вдасться. Заносимо до «чорного списку» - будемо карати. На все свій час", - додав Зубач. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ