Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Львові представили виставку "Королі і Люди"

Львівський історичний музей та Альянс Франсез у Львові в рамках фестивалю французької культури "Французька осінь 2020" презентували виставку "Королі і Люди" у приміщенні Кам'яниці Корнякта. Про це інформує прес-слжба Львівської ОДА.

Відкриття виставки відбулося за участі директора Альянс Франсес Ніколя Фасіно, президента Альянс Франсес Василя Кметя , директора Львівського історичного музею Романа Чмелика, представника департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва  Ярослава Музичка.

На виставці представлені портрети знакових постатей французької історії та культури ― монархів, політичних, військових та релігійних діячів, письменників, поетів, драматургів, філософів, математиків, лікарів тощо.

Назва «Королі і Люди» умовно поділяє їх на дві категорії, які можемо охарактеризувати як «від народження» та «за досягнення». «Королі» входили в аннали історії вже за фактом своєї появи на світ, оскільки престол успадковували при народженні. «Люди», навіть будучи аристократами, ставали відомими завдяки власним досягненням в тій чи іншій царині.

Хронологічні рамки життя і діяльності персонажів виставки охоплюють період від VІІІ ст. до початку ХХ ст.

Автор виставки – заступниця директора Львівського історичного музею Галина Скоропадова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ