Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові представили виставку малюнків, зроблених дітьми з інвалідністю

Фото: «Джерело»
Фото: «Джерело»
Фото: «Джерело»
Фото: «Джерело»
Фото: «Джерело»
Фото: «Джерело»
Фото: «Джерело»
Фото: «Джерело»
Фото: «Джерело»
Фото: «Джерело»
1/5
Виставку в межах проєкту «Інклюзивне мистецтво» підготували стажери міської програми стажування «Перший кар'єрний крок» спільно з дітьми з інвалідністю, які отримують послуги у центрі «Джерело». Картини розмістили у приміщенні Ратуші, тут вони будуть до 6 вересня. Про це повідомляє ЛМР.

«Діти та люди з інвалідністю повинні бути ближчими до нас. З ними варто більше комунікувати, дружити, аби та межа і грань стерлась, щоб всі мали рівні права», – переконана студентка четвертого курсу Львівського національного університету ім. І. Франка Юлія Левицька.

Минулого тижня Юлія разом з групою стажерів програми «Перший кар’єрний крок» та сімома дітьми з Центру соціальних послуг та реабілітації «Джерело» реалізували надзвичайно зворушливий проєкт «Інклюзивне мистецтво», спрямований на підтримку та розвиток творчих здібностей дітей з інвалідністю. Разом створювали картини, присвячені Дню Незалежності України, аби підкреслити важливість свого внеску у спільну культуру та згуртованість. Ідейницею виступила сама студентка, яка переконана, що всі діти мають бути почутими та залученими до важливих подій у суспільстві.

«Зробити виставку спонукали самі діти. Мені хочеться бути ближчою до дітей з інвалідністю і показати решта людям, що так воно має бути. Головне, що хотіла донести цією виставкою – показати, що мистецтво є доступним для всіх і кожен має право висловлювати свою любов до рідної країни», – каже студентка Юлія.

Зі слів координаторки програми стажування «Перший карʼєрний крок» Наталії Томчук, це був майстерклас та справжня творча колаборація, яка об’єднала юних митців різних поколінь.

«Найбільшою нагородою для нас стала радість в очах дітей. Проєкт став яскравим підтвердженням того, що мистецтво здатне долати будь-які бар’єри та об’єднувати людей. Загалом проєкт «Інклюзивне мистецтво» має на меті створити платформу для творчої самореалізації дітей з інвалідністю та змінити ставлення суспільства до них», – зазначила координаторка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ