Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

У Львові презентували книгу «Гвардія наступу. Самовидець»

Фото: ЛДУВС
Фото: ЛДУВС
Фото: ЛДУВС
Фото: ЛДУВС
Фото: ЛДУВС
Фото: ЛДУВС
Фото: ЛДУВС
Фото: ЛДУВС
1/4
Роман «Гвардія наступу. Самовидець» розповідає реальні історії українських захисників – нацгвардійців, поліцейських та прикордонників під час оборони Києва. Про це повідомляє Львівська ОВА.

Автор видання Тимур Нагалевський – військовослужбовець бригади «Буревій». А ідея створення книги належить Міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку.

Тимур Нагалевський наголосив, що основною ідеєю твору є те, що історія – це також зброя.

«Для мене було важливим зафіксувати все відповідно до реалій, та водночас зберегти задум і певну інтригу розповіді. Мабуть, найскладніший аспект творчості – тримати цей баланс між справжнім та вигаданим», – відзначив письменник.

Поспілкуватися з автором книги вже мали змогу курсанти й студенти двох вишів – Львівського державного університету внутрішніх справ та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Доєднався до презентації і герой Гвардії наступу, військовослужбовець бригади «Спартан» Богдан Назаренко.

Під час заходу також презентували короткометражний документальний фільм, що розповідає про героїзм нацгвардійців, поліцейських та прикордонників. Крім того, присутні ознайомилися із унікальними колажами, що ілюструють роман «Гвардія наступу. Самовидець». Їх створили мисткиня Дар'я Копійка та фотографиня Юлія Нерубенко.

«Це книга про героїв сьогодення, які боронять Україну від ворожої орди, про таких звичайних і водночас надзвичайних людей, різних за віком, освітою та життєвим досвідом, але об’єднаних однією метою. На цих сторінках закарбовані історії захисників, які мають палкі серця та нестримне прагнення прогнати російських окупантів з рідної землі», – зазначив ведучий заходу Денис Соколов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ