Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували всеукраїнську онлайн-базу Операторів культурної спадщини

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
29 листопада, у Львові презентували всеукраїнську онлайн-базу Операторів культурної спадщини. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Йдеться про онлайн-каталог організацій і людей, які працюють або дотичні до роботи з культурною спадщиною в нашій країні. Він має стати майданчиком взаємодії та можливостей для представників сектору культурної спадщини, тут можна знайти партнерів, підрядників, або однодумців. Каталог створений для того, щоб полегшити пошуки потрібних організацій і людей, які працюють у сфері культурної спадщини. Над проєктом впродовж цього року працювала команда ЛКП «Бюро спадщини» за підтримки приватного фонду Фундація ЗМІН.

Як зазначив керівник ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик, каталог Операторів спадщини можна знайти на сайті reherit.org.ua у розділі Оператори. Він містить інформацію про профілі реставраторів, підприємців, компаній, громадських організацій та ініціатив, що дотичні до сектору культурної спадщини.
За словами керуючої справами виконкому, в.о.начальника управління охорони історичного середовища ЛМР Наталії Алєєксєєвої, цей проєкт – передусім про єдність. «Радію, що саме Львів об’єднав операторів, або, іншими словами, охоронців спадщини. Це люди, які вболівають за неї, які обрали цю професію і цей напрямок в тому числі і заради покликання, заради цінностей. Сподіваюся, що цей проєкт буде мати продовження, що вдасться залучити й іноземних партнерів та об’єднатися з такими платформами та охоронцями спадщини в Європі», - зазначила Наталія Алєксєєва.

Як додали у ЛКП «Бюро спадщини», операторів відбирають за критеріями безпосередньої або проєктної роботи з культурною спадщиною. Інформацію збирають з офіційних сайтів, соціальних мереж. На сьогодні каталог нараховує понад 700 профілів. За словами менеджерки проєкту Ярини Короткевич, робота над наповненням каталогу триває. Відтак, потенційних операторів спадщини, які не знайшли себе в каталозі, закликають зголошуватися.

 «Якщо ви себе поки не знайшли у каталозі Операторів спадщини, але вважаєте, що могли б бути у цьому списку, то слід заповнити відповідну форму. Інформація розміщується безплатно. Важливо, щоб ваша діяльність була пов’язана зі сферою культурної спадщини», - зазначили у ЛКП «Бюро спадщини».

Також можна внести корективи у випадку неправдивої інформації.

«Якщо ж ви знайдете себе серед операторів, але інформація про вас є не актуальна, просимо писати на пошту [email protected], вказати на неточність та надати правдиву інформацію. Наразі сторінка працює у тестовому форматі, тому будемо вдячні за зауваження та пропозиції», - додали у ЛКП «Бюро спадщини».



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/culture/architecture-and-historic-heritage/299369-u-lvovi-prezentuvaly-vseukrainsku-onlain-bazu-operatoriv-kulturnoi-spadshchyny

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ