Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували видання про українську фалеристичну спадщину періоду 1848-1956 рр.

фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
1/4
У Львівському палаці мистецтв у середу, 7 липня, презентували книгу "Українська фалеристична спадщина періоду національно-визвольної боротьби 1848-1956 років".

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Авторами видання є почесний член товариства "Надсяння" Степан Пахолко, а також сержант Збройних Сил України, член товариства пошуку жертв війни "Пам’ять" Михайло Дмитрів.

Фалеристика - це допоміжна історична дисципліна, яка займається вивченням історії орденів, медалей, значків і взагалі будь-яких нагрудних знаків. Так само називається і колекціонування цих предметів.

Добірка науково-популярних статей та есеїв вийшла у світ завдяки сприянню заступника голови Львівського регіонального суспільно-культурного товариства "Надсяння", видавця Михайла Турка. В одному виданні зібрані вагомі праці, фалеристичні ілюстрації, які описують та передають читачеві найдраматичніші події з історії України.

Історію треба досліджувати, описувати нашу, українську матеріальну та не матеріальну спадщину, фотографувати, сканувати архівні матеріали, видавати книги та передавати це все наступним поколінням. На цьому наголосила під час заходу голова товариства "Надсяння", депутатка Львівської обласної ради Соломія Риботицька.

"Пан Степан Пахолко впродовж свого життя займається дослідженням фалеристичної спадщини періоду національно-визвольної боротьби України. Він за понад пів століття зібрав велику колекцію грошових знаків УНР, ЗУНР, військових нагород та відзнак українців періоду 1848-1956 років. Співавтор книги - власник приватної колекції поштівок, марок та відзнак цієї доби Михайло Дмитрів зараз захищає нашу країну у складі ЗСУ. Колекціонери об’єдналися і видали спільну працю, яка заслуговує значної уваги суспільства",  - зазначила депутатка.

Голова комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму Іван Щурко та Соломія Риботицька вручили Степанові Пахолку, Михайлові Дмитріву та Михайлові Туркові Почесні відзнаки Львівської обласної ради «30 років Незалежності України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ