Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентують проєкт "На крилах любові" Богдана Пісного

З ініціативи депутата Львівської міської ради Романа Грицевича у ЛМР відбулася прес-конференція про творчий проєкт ʺНа крилах любовіʺ поета–пісняра, заслуженого артиста України Богдана Пісного.
У Львові відбулась прес-конференція про творчий проєкт ʺНа крилах любовіʺ поета–пісняра, заслуженого артиста України Богдана Пісного

Учасниками прес-конференції були поет–пісняр, заслужений артист України Богдан Пісний; лауреат пісенних конкурсів, виконавиця пісні ʺРушники на стініʺ Ольга Марченко; депутат Львівської міської ради, меценат Роман Грицевич.  Вони повідомили, що творчий проєкт ʺНа крилах любовіʺ відбудеться 23 вересня у приміщенні Львівського національного академічного театру опери та балету імені С. Крушельницької. Початок о 19.00.

Ініціатор скликання прес-конференції депутат Львівської міської ради Роман Грицевич зазначив: ʺБогдан Пісний – прекрасний поет. Я захоплений вашою поезією. Ви завжди йдете в ритм із часом, переймаєтеся подіями, які відбуваються в Україні. За це вам велика честь і хвала. За ці ваші заслуги я хотів би нагородити вас подякою Секретаря Львівської міської ради – за вагомий внесок в українську культуру, популяризацію української пісніʺ.

Зазначимо, що з-під пера поета вийшли тринадцять віршованих збірок, в яких написано декілька тисяч віршів, більше сотні покладено на музику. Серед них такі шлягери: ʺАнгели Майдануʺ у виконанні Павла Дворського, ʺНе зачіпай сумну струнуʺ у виконанні Івана Поповича, ʺРушники на стініʺ - Мар’ян Шуневич та Ольга Щербакова. Лауреати фестивалю ʺВсеукраїнська народна пісенна премія  Галицький шлягерʺ - пісня ʺЧекали білі лебеді весниʺ, виконавицею якої є  Маріанна, і ʺГалицький шлягер 2018ʺ пісня ʺЗаплакало небоʺ, яку виконує Василь Соловей.

Поет-пісняр Богдан Пісний розповів про свій творчий та життєвий шлях. Народився на Тернопільщині, закінчив географічний факультет, працював учителем, потім так склалася доля, що пішов працювати у міліцію. Зараз працює директором Європейського університету. Почав писати вірші після клінічної смерті, у віці 53 роки. ʺНа все воля Божаʺ, - переконаний Богдан Пісний. Поет розповів, як народжувалися вірші, як творив дорогою на роботу. Багато написав про Майдан, вийшла книга ʺАнгели Майдануʺ. З однойменною піснею Павло Дворський об’їхав чи не увесь світ. Богдан Пісний розповів, що мав честь читати свій вірш про голодомор на засіданні Кабінету Міністрів, де були представники діаспори. З-під його пера вийшли дві дитячі книжки. На його вірші написано чимало пісень. Їх співають народні, заслужені артисти, а також діти.

На прес-конференції Богдан Пісний розповів про свою мрію: видати 12 книжок, а 13-тою (тобто того числа, якого поет народився)  мала стати книга вибраного. Поет продемонстрував цю книгу – вона об’ємна і містить 990 сторінок. Це книга вибраного – віршів, сонетів, балад, поем, тобто всіх видів віршування, які є в світі і якими творить поет.

Виконавиця Ольга Марченко розповіла про пісню на вірші Богдана Пісного, яка стала її візитівкою. ʺУ цій пісні відчувається українська душа. Саме завдяки цій пісні Богдана Михайловича завдячую поштовхом до подальшої творчості. Для мене, як для будь-якого митця, головне – це справжність. Я побачила багато людей, які є на сцені, часто носять маски: вони одні на сцені, а зовсім інші - поза нею. У Богдана Михайловича те, що закладено в душі, викладено в його творчостіʺ, - розповіла виконавиця.

Відтак творчий проєкт ʺНа крилах любовіʺ  поета–пісняра, заслуженого артиста України Богдана Пісного відбудеться у Львівській опері 23 вересня, початок о 19.00. У ньому візьмуть участь народні артисти України Іван Попович, Павло Дворський, Олег Лихач, Мар’ян Шуневич, Олег Кульчицький, Заслужений артист України Роман Ковальчук, фіналіст конкурсу ʺГолос країниʺ Михайло Мирка, фіналіст Х-фактора Дмитро Хвостенко, дитячий ансамбль пісні ʺЦьомочкиʺ, дитячий театр ʺПогулянкаʺ, лауреати пісенних конкурсів: Василь Соловей, Ольга Щербакова, Ольга Марченко, Маріанна, Володимир Питель, Ната Султан, Михайло Бушко, Злата Тітаренко та інші.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ