Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові провели акцію підтримки зґвалтованої Оксани Макар «ОБЕРЕЖНО-МАЖОРИ»

Сьогодні, 16 березня, в під стінами Прокуратури Львівської області на акцію підтримки Оксани Макар "ОБЕРЕЖНО - МАЖОРИ!" зібралося близько 45 осіб. Мітингувальники вимагали справедливого покарання для «ґвалтівників-мажорів» – довічного ув’язнення.

Організаторами акції є рух «Автономний опір». Люди тримали в руках плакати з написами «Ні – беззаконню», «Тиранія залишається без відповіді», «Вимагаємо справедливого покарання». Пікетувальники скандували гасла «Один за всіх – і всі за одного», «Ганьба міліції!», « Мажори вбивають – влада покриває».

Мітингувальники написали звернення до прокурора Львівської області Олега Василенка з вимогою вплинути на свавілля щодо розслідування цієї справи.

«Вимагаємо справедливо покарати всіх трьох злочинців найвищою мірою, яку передбачає Кримінальний кодекс України, а саме – довічне позбавлення волі. Також вимагаємо зобов’язати родини ґвалтівників покрити всі витрати на лікуваннята реабілітацію постраждалої Оксани Макар,оскільки її родина немає на це матеріальної можливості. І, звісно ж, покарати слідчого, який випустив двох ґвалтівників під підписку про невиїзд. Додамо, що згідно з Презумпцією невинності, поки суд не визнає, що вони справді винні, злочинцями назвати їх не можна. Поки міліція покриватиме злочинців, а у в’язницях сидітимуть невинні, народ може трансформуватися в народний трибунал. Відповідно, люди самі визначатимуть міру покараннядля злочинців. Ми, громадяни Львівщини, вимагаємо взяти до уваги всі наші вимоги та зауваги й слідкувати за їх виконанням», – йдеться у зверненні.

Натомість ніхто з представників прокуратура до пікетувальників так і не вийшов. «Думаю, вони просто бояться. Просять передати звернення безпосередньо в прокуратуру»,– повідомила активістка руху Ярина Волошин.

За її словами, на відео, розповсюдженому в Інтернеті, де хлопець холоднокровно зізнається, як саме він розправлявся з потерпілою Оксаною, чути, як слідчий просить не називати двох інших учасників злочину. «Мабуть, це не просто так. Адже батько одного з них працює в прокуратурі, мама іншого – член Партії регіонів»,– зауважила активістка.

«Не відомо, що з Оксаною Макар буде далі. Їй ампутували обидві стопи та руку. Деякі внутрішні органи просто зварені. Зранку медики давали менше 1% на те, що вона залишиться живою. Втім, навіть якщо вона виживе, її життя перетвориться на муку»,– зазначила Ярина Волошин.

«Це не остання наша акція», – наголосила вона.

Нагадаємо, 10 березня в Миколаєві троє чоловіків заманили в квартиру 19-річну дівчину та зґвалтували її. Після чого, щоб приховати сліди злочину, придушили і спробували її спалити. Зараз постраждала перебуває у лікарні у вкрай тяжкому стані.

11 березня трьох підозрюваних, які обвинувачуються у зґвалтуванні дівчини та намаганні позбавити її життя, затримали. 13 березня прокуратура Миколаївської області погодила подання до суду слідчого у справі про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Рішенням суду підозрювані заарештовані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ