Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові провели унікальну екскурсію вулицею Героїв Майдану

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/4
У День пам’яті Героїв Небесної Сотні Інститут стратегії культури разом з істориком Орестом Лильо організували відкриту міську екскурсію вулицею Героїв Майдану, щоб нагадати про переломну подію сучасної української історії, Революцію гідності, та вшанувати пам’ять всіх жертв масових розстрілів, перших героїв російсько-української війни, - інформує ЛМР.

Попри дощ і холод, до екскурсії долучилось кілька десятків охочих. Маршрут розпочався біля Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Далі учасники рухались вулицею Героїв Майдану і спустились до колишнього трамвайного депо, де зображений стріт-арт з портретом та віршем Богдана Сольчаника, історика й громадського діяча, якого вбили на Майдані 20 лютого 2014 року. Також подію відвідала близька подруга Богдана Марія Погорілко-Дяків, яка подарувала присутнім книги з віршами Героя.

«Знаєте, що найбільше потішило в цій екскурсії? Те, що на неї прийшли мешканці вулиці, студенти, учні, професійна спільнота гідів та працівники ЛКП «Вулецьке». Люди, які щоденно роблять цю вулицю чистою і дбають за порядок на ній. Допомагали нам  розмістити оголошення на інформаційних дошках у будинках та долучились до екскурсії, щоб знати про свою вулицю більше. 

Відкриті міські екскурсії — це добра просвітницька та освітня практика. Вже розпрацьовуємо ідеї для циклу відкритих міських екскурсій вулицями та просторами Львова до дня міста», — каже керівниця  Інституту стратегії культури у Львові Юлія Хомчин.

Нагадаємо, вулиця Героїв Майдану до 2014 року називалась вул. Гвардійська. У травні 2014 року вулицю перейменували.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ