Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові провели випробування новозбудованої трамвайної лінії на Сихів

Як повідомили в прес-службі ЛМР, сьогодні відбувся тестовий проїзд першого трамвая новозбудованою лінією від центру міста до найбільшого житлового масиву – Сихова. Фахівці перевірили усі виробничі нюанси: габарити, відстані між платформами, швидкості на спусках та підйомах тощо.

«Ми впевнились, що трамвай доїхав, колія дозволяє рух, правильно подається напруга з електромережі. Залишилось допрацювати робочі моменти, але ми бачили, як трамвай успішно доїхав до Сихова, і так само успішно дістанеться центру», - зазначає Олег Береза, керівник ЛКП «Львівавтодор»

Як зазначають представники підрядної компанії «ONUR», жодних критичних нюансів під час першого тестового проїзду не виявлено. Протягом наступних днів лінію продовжуватимуть випробовувати: перевірятимуть, як працює електрична мережа із повним навантаженням.

Нагадаємо, перший трамвай із пасажирами із Сихова в центр поїде через тиждень,  17 листопада. Спочатку маршрут пролягатиме від площі Соборної до кінотеатру імені Довженка, а до кінця року трамваї курсуватимуть до кінцевої зупинки на вул. Вернадського. Щодня на Сихів із інтервалом руху 5-6 хвилин курсуватимуть 13 трамваїв, 7 із них – нові трамваї «Electron», які Львів закупив у 2016 році. Графік руху – з 6:11 до 00:05 год. За розрахунками ЛКП «Львівелектротранс», із Сихова до центру міста трамваєм можна буде дістатись за 25-30 хвилин.

Нагадаємо, проект реалізовується за рахунок кредиту від ЄБРР у розмірі 12 млн. євро, гранту німецького уряду у 5 млн. євро, технічної допомоги ЄС у розмірі 1,5 млн. євро та за кошти з міського бюджету – 8,850 млн. євро. 

Будівництво трамвайної колії на Сихів передбачено Генеральним планом Львова. Згідно з проектом прокладено 11,5 км колії в обидва боки по вул. Стуса вздовж пр. Червоної Калини до ринку «Санта Барбара». Тендер на виконання робіт виграла компанія «ONUR» (Туреччина). Технічний нагляд за ремонтними роботами здійснює французька компанія «Еджіс Інтернешнл».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ