Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проводитиметься конкурс на найкраще впорядкування візуального середовища міста

„Спілка консультантів громадської організації „Експрет-група” разом із Львівською міською радою будуть проводити реєстрацію порушників візуального інформаційного середовища і притягувати їх до адміністративної відповідальності”, – повідомив під час прес-конференції щодо інформаційного середовища Львова консультант Львівської міської організації „Спілки консультантів „Експерт-група” Віталій Ілик.
Він повідомив, що спілка проводитиме свою оцінку дрібноформатних оголошень, розклеєних у місті за критерієм візуального сприйняття і розміщення у належних для цього місцях. „Шкідливий вплив на зовнішній вигляд міста розцінюється експертами шорічно від 10-ти до 20 мільйонів гривень, оскільки оголошення розміщуються на кожному будинку у центрі міста, що руйнує архітектуру міста, і Львів втрачає привабливість для самих львів’ян і туристів, оскільки страждає імідж міста як культурного та відпочинкового центру. Міська влада сприяє залученню інвестицій для міста, а приватні підприємці руйнують архітектурний вигляд міста, така ситуація не може бути безкарною і в планах нашої громадської організації цього року є проведення конкурсу на найкраще впорядкування візуального середовища міста між комунальними та іншими службами Львова, що сприятиме покращенню ситуації. Раніше був проведений конкурс на найкраще оформлення вітрин з нагоди різдвяних свят і проведення таких конкурсів себе виправдовує, тому такий конкурс щодо реклами фірм є дієвим способом для покращення візуального інформаційного середовища”, – сказав Віталій Ілик.
На його думку, озвучення даної проблеми дасть можливість залучити до цього процесу громадськість і Львів стане чистим містом, привабливим зовнішньо як для туристів, так і для пересічних мешканців. „Думаю, кожен з нас спостерігав ситуацію, коли прямо на вулиці роздаються рекламні листівки і після того вони засмічують тротуари центральних вулиць міста. Така ситуація повинна бути припинена і приватні підприємці повинні бути позбавлені прямого прибутку шляхом засмічення вулиць, тим більше, що реклама послуг, які вони надають, часто є під сумнівом”, – зазначив Віталій Ілик.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ