Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові прозвітували про виконання бюджету 2023 року

Майже 16 мільярдів гривень становив загальний бюджет громади Львова у 2023 році. Про виконання бюджету прозвітувала Вікторія Довжик, директорка департаменту фінансової політики Львівської міської ради.
Фото Олена Ляхович

Проєкт рішення про виконання бюджету Львівської територіальної громади у 2023 році схвалили на засіданні виконавчого комітету міста. Далі його винесуть на розгляд сесії міської ради.

«Бюджет ми виконали. Мали тричі перевиконання. Загальний обсяг бюджету становив майже 16 мільярдів гривень. Доходів загального фонду було виконано на 101% – це 13,5 мільярда гривень.

У нас є п’ять основних статей доходів:

  • податок на доходи фізичних осіб – 59,4%;
  • єдиний податок – 20,3%;
  • акцизний податок – 6,6%;
  • плата за землю – 5,5%;
  • податок на нерухомість – 4,7%.

У 2023 році вперше вийшов на третє місце у статтях доходів акциз. Тож ми маємо надію, що так буде і цього року, але це залежить від державної політики. Щодо плати за землю, то ми насправді покращуємо показники по всіх наших місцевих доходах. Так само збільшився і податок на нерухомість», – розповіла Вікторія Довжик.

Доходи бюджету розвитку 2023 року виконали на 76% – 257,5 млн грн. Зокрема, місто отримало 56,6 млн грн доходів від розміщення військових облігацій.

На підтримку Збройних сил України у 2023 році витратили понад 1 млрд грн. Розмістили 680 мільйонів гривень військових облігацій. З них 600 млн грн місту вже повернули, їх було спрямовано на військових і критичну інфраструктуру, а ще 80 млн грн очікують цього року. Загальний заробіток буде становити 64,3 млн грн.

Найбільша частина видатків – це освіта, культура, молодь та спорт – 4 млрд 331 млн грн. На другому місці по видатках – ЖКГ та транспорт – понад 3 млрд грн.

Також з 13 кредитних проєктів вдалося достроково погасити 4 кредити на суму близько 290 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ