Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові реалізують проєкт «Лабораторія стійкості молоді»

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний молодіжний центр» спільно з ГО «Центр ініціативної молоді» запрошує молодь та осіб, які працюють з молоддю, до участі в проєкті «Лабораторія стійкості молоді». Про це Гал-інфо повідомили у Львівській облраді.

«Це двоетапний проєкт для молоді, який буде реалізований у лютому – червні 2024 року. Його основне завдання – зменшити вплив стресу на українську молодь під час війни.

Ми знаємо, наскільки складно зараз кожному з нас, тому готові підтримати вас та навчити надавати підтримку іншим.

Команда проєкту, яка складається з українців та французів, розробила покрокову реалізацію кожного з етапів проєкту. На вас чекатиме два етапи участі аж до червня – це проходження навчання та етап впровадження здобутих знань», – зауважили в комунальній установі.

Перший етап (тренінг) відбуватиметься 22-24 лютого у Трускавці. На ньому учасники навчаться:

  • розвивати компетенції учасників щодо травмоінформованої молодіжної роботи;
  • розробляти стратегії просування вже існуючих успішних інструментів та ініціатив у сфері збереження ментального здоров’я;
  • та дізнаються передовий досвід та інструменти для розвитку життєстійкості, подолання стресу та роботи з травмою, які можуть використовуватися серед молоді, молодіжних працівників та молодіжних лідерів у воєнний час.

Навесні молодь чекає впровадження розроблених на тренінгу проєктів у сфері підтримки ментального здоров’я української молоді у життя у своїх громадах.

Більше деталей за посиланням.

«Підтримка ментального здоров’я – одна із найважливіших тем у цей складний для всіх час. Постійні обстріли, відчуття небезпеки та тривоги дуже сильно відбиваються як на ментальному, так і на фізичному здоров’ї українців. Розробляючи цей проєкт, ми розуміли, наскільки це важлива тема, а також і те, що багато українців хочуть навчитися надавати психологічну допомогу один одному. Тому для тих, хто працює з молоддю, молодіжних лідерів, керівників молодіжних центрів та молодіжних рад цей тренінг буде найбільш корисним, оскільки знання з травмаінформованої молодіжної роботи у цей час дуже важливо знати та правильно застосовувати. Вас чекатиме навчання у Трускавці під  проводом досвідчених фахівців та подальша їхня підтримка для реалізації здобутих знань на практиці. Запрошуємо на тренінг як досвідчених фахівців, так і людей без досвіду», – розповів керівник Львівського обласного молодіжного центру Іван Сапса.

Проєкт Лабораторія ініціативної молоді реалізується Львівським обласним молодіжним центром спільно з ГО «Центр ініціативної молоді» за фінансової підтримки Європейського молодіжного фонду Ради Європи.

Інстаграм-сторінка проєкту – тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ