Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочали збір коштів на проєкт «Герої без болю»

Захисники України, які отримали важкі поранення на полі бою, щоденно стикаються з нестерпним болем. Вони переживають фантомний біль від втрати кінцівок, гострий біль від травм та хронічні страждання після тривалих операцій. Аби полегшити цей біль і дати шанс на життя без страждань, благодійний фонд «Незламні», Національний реабілітаційний центр UNBROKEN із благодійною платформою dobro.ua запустили новий проєкт «Герої без болю».

Мета проєкту – зібрати 67 мільйонів гривень, щоб створити Центри лікування болю у трьох лікарнях екосистеми UNBROKEN (лікарнях святого Пантелеймона, святого Миколая та святого Луки). Ці кошти скерують на ремонт приміщень і закупівлю медобладнання для процедур зі знеболення. Завдяки цьому лікарі зможуть якісно лікувати до 200 пацієнтів на день.

Серед тих, кому цей проєкт може допомогти, – 24-річний Максим Жаданов із Вінниччини, який втратив руку і ногу, захищаючи Україну поблизу Авдіївки. Максим вже понад пів року змушений приймати знеболювальні тричі на день і все одно відчуває фантомний і хронічний біль. Його історія – лише одна з тисяч, що лунають у стінах Національного реабілітаційного центру UNBROKEN.

«Одразу було дуже важко, тяжкі болі, не міг взагалі спати. По дві-чотири години за ніч. Я просто терпів та й усе! Коли відірвало кінцівки, я думав, що той біль найстрашніший, але я помилявся», – ділиться відчуттями Максим Жаданов.

З початку повномасштабного вторгнення Національний реабілітаційний центр UNBROKEN допоміг 18 тисячам українців, які постраждали від війни. Лікування багатьох із них триває місяцями і вимагає постійної боротьби з болем. За статистикою, 70% ветеранів після поранень мають синдром хронічного болю. Тому потрібні Центри лікування болю – спеціалізовані медичні підрозділи для діагностики, лікування та контролю різних видів болю, таких як гострий, хронічний та біль, пов'язаний з військовими травмами.  

Нині на базі Першого медоб’єднання Львова вже допомагають 70 пацієнтам на день, але кількість людей, які потребують лікування при хронічному больовому синдромі значно більша – це сотні тисяч.

«Лікування болю завжди було складним, тому що його неможливо виміряти. Одне й те саме подразнення може викликати різний ступінь болю в різного пацієнта. Ми маємо амбітний план: зробити повноцінний Центр лікування болю із ургентною службою гострого болю, в тому числі фантомних проявів болю (один із найскладніших для лікування процесів). Ми вже працюємо з найскладнішими випадками, а завдяки створенню повноцінного відділення, наша команда зможе забезпечити лікування до 200 пацієнтів в день. Сформована команда з лікарів-анастезіологів, неврологів, нейрохірургів, вони навчалися і співпрацюють із найкращими світовими спеціалістами», – розповідає медична директорка Першого медоб’єднання Наталія Матолінець.

Кожен із таких центрів має бути облаштований сучасними операційними. Тут хірурги та анестезіологи виконуватимуть інтервенційні процедури зі знеболення: інноваційні спеціалізовані процедури, таких як блокади нервів, пульсуюча радіочастотна терапія (PRF), епідуральні ін'єкції та застосування інших методів для зменшення болю. Це допоможе скоротити терміни лікування, покращити якість і тривалість фізичної реабілітації, покращити психологічну стійкість пацієнтів і краще адаптуватися до нових умов життя, а також допоможе запобігти розвитку хронічного болю у пацієнтів з важкими травмами та ампутаціями.

«Операційні приміщення у лікарні святого Пантелеймона, лікарні святого Луки та у дитячій лікарні святого Миколая не відповідають світовим стандартам для проведення високотехнологічних інтервенційних втручань. Тому ми маємо їх відремонтувати, облаштувати і закупити найкраще обладнання. Для цього потрібно 67 мільйонів гривень», – каже виконавчий директор фонду «Незламні» Олександр Кобзарев.

Долучитись до збору можна тут.

Контактна інформація:  

Благодійний фонд UNBROKEN | НЕЗЛАМНІ

Телефон: +380509832104  

Email: [email protected]  

Сайт: http://unbroken.org.ua та http://dobro.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ