Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові сам себе убив кілер міжнародного масштабу на прізвисько "Біба", - версія газети "Ратуша"

"У вівторок, 11 грудня, співробітники Львівського УБОЗу і Київського ГУБОЗу провели на вул. Єфремова спецоперацію із захоплення групи кілерів. Зважаючи на надзвичайну небезпечність об’єктів спостереження, бійці спецпідрозділу «Сокіл» отримали вказівку діяти надзвичайно обережно й водночас жорстко", - про пише Микола Савельєв у газеті "Ратуша".

І далі: "Але наймані вбивці відчули момент, коли до них з різних боків кинулись озброєні правоохоронці. Один із них вихопив пістолет і вистрілив собі в голову, інший нагнувся по зброю, встиг підняти її й натиснути на гашетку, але від удару по руці куля змінила траєкторію і лише зачепила йому голову, не завдавши важких ушкоджень. Біля авто і в салоні «Ланоса» знайшли пістолет Макарова й автомат Калашникова. А стріляли у себе чоловіки з револьвера ASTI-38 (аналог бразильського TAURUSA).

Вцілілого кілера тут же транспортували в Лікарню швидкої допомоги на Топольну, де медики зробили все, щоб надати йому серйозну допомогу. За інформацією надійного джерела, зараз підозрюваного у вчиненні низки резонансних убивств охороняє спецпідрозділ «Беркут», але він не лише говорити, а й жити не дуже хоче.

Надзвичайно цікавою є особа кілера-самогубця. Якщо результати дактилоскопії і ДНК-експертизи підтвердять оперативні міліцейські припущення, то полковник Телиця (керівник Львівського УБОЗу) і начальник ГУ МВС у Львівській області генерал-ма¬йор Рудяк можуть свердлити собі дірочки під ордени. За попередньою інформацією, не побажав давати жодних свідчень міліціонерам легендарна особистість — кілер міжнародного масштабу Володимир Марко, відомий у кримінальних колах насамперед на прізвисько «Біба».

Розпочав свою стезю «ліквідатора» Марко ще в далекому 1990 році під час «стрілки» на вул. Гвардійській, розстрілявши двох громадян-«кидайлів»... Марка відразу ж оголосили у всесоюзний розшук. Згодом за допомогою відомого львівського бізнесмена перебрався за кордон. В Гонконгу «Біба», аби уникнути непотрібних зустрічей, навіть зробив собі дві пластичні операції. Він настільки змінив свою зовнішність, що під час однієї з зустрічей його не зміг впізнати навіть рідний брат.

З того часу «Біба» твердо став на шлях скоєння вбивств на замовлення, виконуючи їх не лише в Україні і країнах СНД, але й у державах близького і далекого закордоння. Кілька разів його намагалися затримати в Польщі і США, але щоразу він зникав в останній момент.

Цього разу певним побічним доказом того, що перед міліцією саме цей кілер екстракласу, є два різні паспорти на різні імена з його фотографією, але з числом і роком народження… справжнього Володимира Марка («Біби»). Ну і, звичайно ж, — дактилоскопія. Сьогодні львівські міліціонери підозрюють вже мертвого «Бібу» у скоєнні таких резонансних убивств, як «ліквідація» у Львові «Культика», вбивство у 1996 році сина начальника Франківського РВ Тереховича, а слідом за ним міліціонерів Лісіцина та Іванова, розстріл кримінального авторитета Колі «Рокеро» і бізнесмена Ігоря Кульчицького, замах на Вову «Морду».

Що з інкримінованого справді лежить на совісті «Біби», а що йому намагаються «навантажити», мають з’ясувати слідчі. Якщо, звичайно ж, перед ними поставлять саме таке завдання…".

ratusha.lviv.ua


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ