Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львові школи розпочнуть навчальний рік 2 вересня

Школи Львівської громади розпочнуть навчальний процес 2 вересня.

Всупереч всім спробам Львова убезпечити офлайн навчання в школах у зимовий період, Кабінет Міністрів України не дозволив містам самостійно приймати рішення про початок навчального року. Відтак школи Львівської громади розпочнуть навчальний процес 2 вересня.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

«Щодо рішення Кабміну про початок навчального року 2 вересня. Здоровий глузд програв. Демократія та децентралізація теж. Але здається нікому того не треба. Той, хто приймає рішення — несе відповідальність. Сумніваюсь, але сподіваюсь, що  Кабмін має інформацію про те, якою буде зима. І що навчання відбуватиметься без форсмажорів.

Я переконаний у тому, що у час війни ми маємо бути гнучкими і швидко адаптуватись до нових обставин. Шкода, що це розуміють не всі», – прокоментував Андрій Садовий, міський голова Львова.

Як відомо, 5 липня  штаб із підготовки до зими у Львові рекомендував усім закладам загальної середньої освіти Львівської громади розпочати навчальний рік 19 серпня, а діяльність закладів позашкільної освіти – з 1 вересня. До того часу місто неодноразово зверталось до різних підрозділів Кабміну з проханням дозволити місцевим органам влади самостійно планувати структуру навчального року. Останнє звернення публічно озвучили вчора на засіданні сесії Львівської міської ради, до того, як Кабмін оприлюднив остаточне рішення про початок і кінець навчального року в усіх школах країни. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ