Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартує проєкт з відбору операторів БПЛА

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
З наступного тижня у Львові в Центрі рекрутингу української армії стартує спільний проєкт Міністерства оборони України та Сухопутних військ Збройних сил України. Там розпочинає роботу рекрутингова група з комплектування підрозділів безпілотних систем Сухопутних військ Збройних сил України Drone Force. Про це повідомили у ЛМР.

Усі охочі зможуть пройти відбір на симуляторі БПЛА, отримати необхідну інформацію про службу в екіпажах безпілотних апаратів та рекрутуватися на посаду оператора БПЛА. Розпочнеться навчання 16 липня.

«Ми проводимо ретельний відбір кандидатів, включаючи базову загальну військову підготовку та спеціалізовану фахову підготовку. Всі етапи долучення до Сухопутних військ закладені в єдиний проєкт і знаходяться під повним контролем. Людина отримує спеціалізовану військово-облікову спеціальність і гарантовано потрапляє в обраний підрозділ на обрану посаду», – заявив начальник управління безпілотних систем Сухопутних військ ЗСУ Олексій Чорномаз.

Фахова підготовка триває від 17 до 45 днів залежно від спеціалізації оператора БПЛА. Після завершення підготовки військовослужбовця направляють в обраний підрозділ Сухопутних військ.

Керівниця Центру рекрутингу м.Львова Галина Піскорська підтверджує, що за 5 місяців роботи центру вакансія оператора БПЛА є однією з найбільш затребуваних. 

“Практично у всіх військових підрозділах потребують відповідних фахівців, оскільки війна стає більш технологічною і змінює свій характер. Із понад 80 залучених нами на військову службу осіб — кожен другий іде по напрямку, пов'язаному з БПЛА (командири взводів, пілоти, оператори, техніки). Центр Рекрутингу міста Львова радий вітати нові ініціативи, які допоможуть зробити процес залучення на військову службу якіснішим. Відтак, кожен охочий, зможе на практиці оцінити свої навички та спробувати себе в ролі пілота БПЛА.  Наші рекрутери, своєю чергою,  допоможуть підібрати кожному кандидату військовий підрозділ, де він зможе себе реалізувати”, – розповідає Галина Піскорська. 

Начальниця рекрутингової групи з комплектування підрозділів безпілотних систем Сухопутних військ ЗСУ Drone Force Тетяна Муравйова зазначила: «Тепер ми можемо перейти від онлайн-режиму підбору кандидатів до підбору через центри рекрутингу української армії. Головне, що тепер ми можемо тестувати кандидатів на місці. Людина може побачити безпілотні комплекси, дізнатися про їхні особливості, пройти тестування на симуляторі та отримати допомогу фахового інструктора».

Спільний пілотний проєкт проходитиме у Львові з 16 по 19 липня. Тестування на оператора БПЛА можна буде пройти в Центрі рекрутингу української армії за адресою: вулиця Костя Левицького, 67, з 9:00 до 18:00 з вівторка по четвер та з 9:00 до 16:00 у п’ятницю. Надалі проєкт буде доступний і в інших містах.

«Якщо людина отримала повістку для уточнення даних, вона може прийти, визначитися, пройти тестування і долучитися до Збройних сил як доброволець. Ми будемо супроводжувати таку людину на всіх етапах долучення до війська, включаючи оформлення в ТЦК та СП та під час навчання. Запрошую всіх зробити свій свідомий вибір», – наголосив уповноважений представник Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ