Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартував 6-й МОЛОКІЯ ЛЬВІВСЬКИЙ ПІВМАРАФОН

У центрі Львова, після перерви, розпочався 6-й МОЛОКІЯ ЛЬВІВСЬКИЙ ПІВМАРАФОН 2021. Цього року у заході взяли участь близько 2500 учасників.
фото - facebook.com/andriy.moskalenko

Про це інформує пресслужба ЛМР.

В рамках заходу проводять індивідуальні забіги на 21 км, 10 км та 4,2 км. Окрім індивідуальних дистанцій, були також передбачені командні змагання, естафета, дитячі старти (1000 м, 500 м та 100 м) та сімейний забіг (1,6 км).

Старт 6-й МОЛОКІЯ ЛЬВІВСЬКИЙ ПІВМАРАФОН 2021 традиційно провели на проспекті Свободи біля Львівського оперного театру.

Змагання проходять із дотриманням усіх санітарних норм та правил карантину. Кожному учаснику передбачено маску до та відразу після старту.

Всі учасники, які подолають свою дистанцію, отримають пам'ятну медаль фінішера. Абсолютні переможці на кожній з дистанцій серед жінок та чоловіків отримають також грошові винагороди — загальний призовий фонд змагання складає 70 тисяч гривень. Призи також отримають переможці у вікових групах, командних забігах та естафеті.

Додатково

Варто зауважити, що марафон також долучився до збору коштів на найдорожчий укол у світі для маленької львів’янки Вікторії Полюги, в якої рідкісне генетичне захворювання – СМА. Сотні людей бігли дистанції із символічними стрічками на знак підтримки дівчинки.

Бігуни під час отримання стартового пакету на півмарафон мали можливість отримати символічну стрічку підтримки та здійснити добровільну пожертву. Також спортсмени публікували фото з пробігу з хештегом #МоясиладляВікторії та розповідали про дівчинку у пості.

«Сьогодні я буду бігти у підтримку маленької львів`янки, котра потребує нашої допомоги. У Вікторії рідкісне захворювання, на яке потрібно зібрати дуже великі кошти. Кожен з нас може долучитись, пожертвувавши на рахунок дівчинки хоч невелику суму. Разом ми зможемо врятувати життя Вікторії», — зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова. 

Нагадаємо, цього року півмарафон у Львові — другий етап Бігової Ліги Українських Мейджорів від Run Ukraine. Бігова Ліга включає п’ять заходів:

  • 13 червня — 6-й ТАВРИЯ В ОДЕСЬКИЙ ПІВМАРАФОН 2021
  • 27 червня — 6-й МОЛОКІЯ ЛЬВІВСЬКИЙ ПІВМАРАФОН 2021
  • 18-19 вересня — 11-й WORK.UA КИЇВСЬКИЙ ПІВМАРАФОН 2021
  • 23-24 жовтня — 12-й WIZZ AIR KYIV CITY MARATHON 2021
  • 14 листопада — 6-й ІНТЕРПАЙП ДНІПРО ПІВМАРАФОН 2021

Нагадаємо, що сьогодні, у зв'язку з марафоном, частина вулиць Львова будуть перекриті, а схема руху громадського транспорту буде змінена.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ