Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові стартував другий галерейний вікенд

З 26 по 28 квітня відбуватиметься другий Lviv Gallery Weekend. Насичену програму пропонують понад двадцять артлокацій. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Напередодні, 25 квітня, у просторі Jam Factory Art Center дали офіційний старт заходу.

Привітав присутніх начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Маємо дуже цікаву і важливу мистецьку подію. Дуже приємно, що є національні та обласні заклади, які залучені в цей вікенд і можливо у такий спосіб ми отримуємо новий продукт державно-приватного партнерства, створений для людей. 

Коли говоримо про мистецтво в час війни, ми насамперед маємо подякувати захисникам і захисницям. З іншої сторони – ми говоримо про те, що війна показала нові можливості для мистецтва. До прикладу, останні показники статистики свідчать, що доходи театрів ростуть, а кількість аукціонів і митців продемонструвало нам, що ми недооцінювали свою культуру в час мирний. Війна змусила нас подивитися по-іншому на те, що ми можемо робити.  

Галерейний вікенд – це можливість побачити, що ми можемо, пізнати себе та стати ще цікавішими світові. Також варто говорити про виховання споживача мистецького продукту та створення відповідного ринку. Я сподіваюсь, що Українська Асоціація Галеристів зможе створити ринок мистецтва для того, щоб надалі вивести його на інший рівень», – зазначив очільник області.

Львівський Галерейний Вікенд проводять вже вдруге. Перший Вікенд відбувся у травні 2023 року.

У межах проєкту упродовж 26 – 28 квітня відбуватимуться різноманітні заходи: авторські та кураторські екскурсії, квести і майстер-класи, відкриття виставок, лекції і дискусії, мистецький аукціон. Родзинкою програми стане «Ніч галерей», яку проведуть у суботу, 27 квітня, тоді артпростори працюватимуть до 22:00.

Розклад усіх подій за посиланням.

Організатори – громадська організація «Українська Асоціація Галеристів» (УАГ).

«Дуже цікаво привернути увагу людей, які зазвичай не заходять в галерею, і для цього кожен мистецький простір придумує програму, подію, яка не лише покаже мистецтво, а й допоможе, так би мовити, «вийти з бульбашки». У нас дуже інтенсивна і цікава програма на будь-який смак і ми б дуже хотіли в майбутньому тільки розширювати коло учасників, нашу програму і те, що ми можемо запропонувати нашому відвідувачу», – розповіла президентка УАГ Марта Троцюк.

Серед учасників проєкту: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького, Дзиґа/Dzyga, Ya Gallery Lviv, галерея «Зелена канапа» Green Sofa Gallery, Iconart Contemporary Sacred Art Gallery, Art Salon Veles, Art gallery of madam Palmgren, The House of Fine Art HOFA Gallery, Галерея «Світло», Gallery 101, Shum Art Gallery, Галерея-рамарня Цмок – Львів, Центр інтелектуального мистецтва Меркурій, Jam Factory Art Center, Дім Франка - Franko House, Центр архітектури, дизайну та урбаністики Порохова ВЕЖА, Intellias, Мистецька галерея «БандеРоль».

Засновник Я Галерея, куратор та уповноважений з розвитку в УАГ Павло Гудімов наголосив, що в межах галерейного вікенду дуже важливо подумати над тим, що можна зробити для розширення галерейного руху в Україні, зробити видимим явище галерей. 

Додамо, що «Українська Асоціація Галеристів» об’єднує 10 галеристів, які проживають у Львові.  

Реалізовані проєкти:

  • Lviv Art Guide;

  • «Львів Зустрічає» – серія безкоштовних мистецьких подій для ВПО на початку повномасштабної війни;

  • ініціативи культурної дипломатії та канцелінгу культурної пропаганди росії;

  • участь у міжнародному арт'ярмарку у Загребі;

  • два благодійні аукціони;

  • два Львівських Галерейних Вікенди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ