Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові стартував Конгрес культури ʺПерехід 1989ʺ

Сьогодні, 11 жовтня, у терміналі ʺІʺ ДП ʺМіжнародний аеропорт ʺЛьвівʺ ім. Данила Галицькогоʺ стартував Конгрес культури ʺПерехід 1989ʺ, який триватиме три дні, до 13 жовтня. Про це повідомили у прес-службі аеропорту.
У Львові стартував Конгрес культури ʺПерехід 1989ʺ

ʺ1989-й — символічний для Європи та світу і, закономірно, є вихідною точкою для багатьох подій цьогоріч. Від цієї дати хронологічно й метафорично відштовхується перший Конгрес культури. Його учасники спробують спільно означити, як і що змінилося у культурній ситуації незалежної України після падіння Берлінського муру й розпаду СРСР. Як на неї вплинули різні феномени і події (фестиваль ʺЧервона Рутаʺ, діяльність Студентського Братства, відновлення державності України, лібералізація політичних інституцій...). Як на цьому позначається зміна поколінь, зростання рівня популізму, окупація території України, глобальне інформаційне перенасиченняʺ, - йдеться в анотації до події.

Основною локацією Конгресу став т. зв. ʺстарийʺ термінал аеропорту ʺЛьвівʺ - споруда якого є одним з кращих зразків архітектури радянського часу у Львові.

Наступного року приміщення львівського аеровокзалу святкуватиме 55-річний ювілей, то ж цей захід можна вважати першим подарунком до майбутнього дня народження.

Та все ж найкращим презентом стане відновлення його експлуатації за основним призначенням, а саме для обслуговування пасажирів летовища. Адже після відкриття нового терміналу ʺАʺ він використовувався переважно для прийому спеціальних та чартерних рейсів.

Зараз, фактично, завершено його ремонт та переобладнання під прийом літаків. А віднедавна сюди почав прибувати рейс Львів-Київ авіакомпанії ʺМотор Січʺ. Надалі летовище має намір використовувати його повноцінно, зокрема для прийому сезонних курортних чартерних рейсів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ