Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові стартував Ukrainian Resilience Week

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/5
Сьогодні, 1 жовтня, у Львові стартував Ukrainian Resilience Week – подія, яка об'єднала представників органів місцевого самоврядування, уряду, бізнесу, дослідницьких установ та експертів для посилення стійкості громад у час війни. Про це повідомляє ЛМР.

Відтак упродовж тижня у Львові відбудуться IX Lviv Eco Forum, Heat Energy Forum, Форум «Фінансова стійкість та економічний розвиток громад», IX Lviv Eco Forum: Управління відходами, та XV Всеукраїнський Форум ОСББ.

У рамках Тижня стійкості у Львові відбудеться 5 тематичних форумів, присвячених питанням підготовки місцевих громад до блекаутів та адаптації до інших викликів війни. Говоритимуть про енерго-, водо- та теплопостачання і поводження з відходами у час війни. А ще, які виклики стоять перед ОСББ та як посилити фінансову основу місцевого самоврядування. Також під час публічних подій обговорюватимуть найкращі світові практики та інновації для зміцнення наших громад.

«Сьогодні представники всіх регіонів приїхали до Львова для обговорення найважливіших питань функціонування наших громад. Кожного дня наші громади обстрілюють. А коли виникає біда, то першими, поруч із надзвичайниками, приходять на допомогу наші комунальники – треба відновити водопостачання, полагодити мережі, бо мешканці мають бути з водою і теплом. Відтак формування стійкості, вміння виживати у складних умовах дуже важливо.

Очікую на конструктивну роботу і напрацювання правильних і необхідних рішень для підтримання підприємств критичної інфраструктури. Цей тиждень – це потужний час для знаходження порозуміння і покращення функціонування наших провідних галузей. Окремо дякую нашим міжнародним партнерам, які завжди поруч і активно підтримують нашу роботу і є зараз разом з нами», – наголосив мер Львова Андрій Садовий.

«Львів і Львівський регіон – це один лідерів сьогодні по багатьох процесах. Тут реалізується багато нових цікавих проєктів з енергетики. А це вкрай важливо, бо коли немає електроенергії, то немає води. А відсутність води і водовідведення – це справжня катастрофа для мешканців. Тому питання водопостачання і теплопостачання особливо важливі, й особливий акцент будемо робити на них під час наших обговорень. Закликаю до плідної розмови, до пошуку розв'язання проблем і складних питань», – відзначив Андрій Герус, голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

За результатами роботи буде напрацьовано резолюцію, яку скерують до уряду і офісу президента України, для забезпечення стабільної роботи підприємств критичної інфраструктури в час війни.

Нагадаємо, Ukrainian Resilience Week – відбувається у Львові з 30 вересня до 4 жовтня і присвячений питанням адаптації місцевих громад до викликів війни та змін клімату. Подія відбувається за підтримки Проєкту «Посилення стійкості міст в Україні», що є частиною Допомоги Перехідного Періоду Уряду Німеччини за дорученням Федерального Міністерства Економічного Співробітництва та Розвитку Німеччини (BMZ).

Протягом тижня у Львові відбудуться:

IX Lviv Eco Forum (1-2 жовтня)

Протягом двох днів форуму провідні експерти обговорюватимуть питання водопостачання, управління відходами та нових підходів до екологічного менеджменту. Тема форуму цього року – «Разом до стійкості». Спікери поділяться досвідом щодо сучасних технологій і стратегій для управління водними ресурсами.

Heat Energy Forum (1-2 жовтня)

Цей форум присвячений проблемам теплопостачання в Україні, зокрема забезпеченню стабільного теплопостачання в умовах військових конфліктів та змін клімату. Обговорюватимуться інноваційні рішення та міжнародні практики для покращення енергоефективності.

Форум «Фінансова стійкість та економічний розвиток громад» (3-4 жовтня)

Секрети економічної стійкості та фінансування розвитку громад: експерти розглянуть різні стратегії для забезпечення фінансової стабільності у складні часи.

IX Lviv Eco Forum: Управління відходами (2 жовтня)

Фокус на ефективному управлінні відходами, нових реформах, які запроваджуватимуться з 2025 року, і європейському досвіді у цій сфері. 

XV Всеукраїнський Форум ОСББ (3-4 жовтня)

Обговорення реформ у житлово-комунальному господарстві, безпеки та енергоефективності в багатоквартирних будинках, а також альтернативних шляхів залучення інвестицій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ