Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові судитимуть квартирних шахраїв: привласнили майна на 1 млн грн

Слідчими прокуратури області спільно з Нацполіцією Львівщини завершено досудове розслідування за фактами викрадення людей, шахрайства та підроблення документів, що вчинялися організованою групою з метою протиправного заволодіння нерухомістю у Львові. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Угрупування у складі трьох осіб, яке до злочинної діяльності залучило ще п’ятьох осіб, діяло упродовж 2015-2017 років.

Організатор –  46–річний львів’янин, який у 2009 році втік з-під варти у м.Новоград-Волинський на Житомирщині та був оголошений у всеукраїнський розшук.

Саме він підшукав співучасників, які виконували його незаконні доручення. Ними стали четверо осіб ромської національності та працівник поліції.

Махінатори викрадали особисті документи громадян, підробляли та оформлювали фіктивні довіреності в нотаріуса, що дозволяло їмпредставляти інтереси потерпілих у державних установах.

Згодом, шахраї укладали договори купівлі-продажу квартир на учасників організованого злочинного угрупування, а у подальшому – на третіх осіб.

Крім цього, зловмисники викрадали та незаконно утримували у нежитлових приміщеннях власників нерухомості, чинили психологічний тиск та обмежували доступ до комунікації із родичами чи правоохоронцями.

Внаслідок такої діяльності, чоловікам вдалось заволодіти двома квартирами соціально незахищених громадян загальною вартістю 1 млн 127 тис грн. Також вони здійснили спробу отримати у своє володіння квартиру у Львові за 350 тис грн.

Усім учасникам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На даний час стосовно п’яти осіб до суду скеровано обвинувальний акт за ст.190, 146, 375, 358, 209 Кримінального кодексу України. Ще один із співучасників перебуває у розшуку.

За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ