Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДСНС: у Львові виявили мінометну міну, а у Брюховичах - артснаряд

Як повідомили у прес-службі ДСНС Львівщини, 22 жовтня рятувальники виявили боєприпаси часів Другої світової війни.
Мінометна міна виявлена на вул. Тернопільській у м. Львові

22 жовтня о 20:44 до Служби порятунку ʺ101ʺ надійшло повідомлення, що під час прогулянки містом Львовом на вул. Тернопільська на відстані 300 м від житлових будинків, виявлено предмет ззовні схожий на мінометну міну часів Другої світової війни.

За фактом виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано термінову заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Цього ж дня, в рамках проведення планового очищення території в лісовому масиві сел. Брюховичі Львівської міської ради, о 11:00 було виявлено 105 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. О 16:00 фахівцями піротехнічної групи боєприпас вилучено та знищено встановленим порядком.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення підозрілих предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку ʺ101ʺ або місцеві органи влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ