Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові учнів державного ВПУ змушували оплачувати проходження практики

За процесуального керівництва прокуратури Шевченківського району міста Львова, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно майстра виробничого навчання одного з ВПУ зач.2 ст. 183 КК України (незаконна вимога оплати за навчання у державних навчальних закладах). Повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Як з’ясовано слідством, від незаконних діянь останньої потерпіло 8 студентів.

Підозрювана, достовірно знаючи, що під час навчальної практики на суб’єктах господарювання вказані учні не отримували жодних коштів за виконану роботу, вимагала в них сплатити училищу частину начебто отриманого «доходу».

Зазначимо, що згідно із законодавством, ці гроші повинні були перерахувати освітній установі підприємства, де працювали практиканти.

Натомість зазначені кошти на загальну суму понад 17 тис. грн. згадана працівниця ВПУ змусила сплатити самих студентів.

Обвинувальний акт стосовно неї 26 грудня 2013 року скеровано до суду.

Водночас, у межах окремого кримінального провадження тривають слідчі дії з метою встановленняінших посадових осіб цього навчального закладу, причетних до аналогічних зловживань.

Також прокуратурою Шевченківського району Львова 8 січня цього року внесено подання на адресу управління професійно-технічної освіти при департаменті ЛОДА з вимогою вжити заходів для недопущення у подальшому порушень прав студентів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ