Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться Чемпіонат України з півмарафону

3 вересня у Львові відбудеться Чемпіонат України серед дорослих з бігу по шосе на дистанціях 21 км (півмарафон) та 5 км.

Офіційний чемпіонат проведуть у межах 7-го Львівського півмарафону від Run Ukraine, повідомили в ЛМР. 

Чемпіонат України стане головним відбірковим стартом на чемпіонат світу, що відбудеться у Латвії 30 вересня – 1 жовтня, тому для професійних спортсменів це одні з найважливіших змагань року.

«Наша країна перебуває в стані війни, тому провести такий захід та сформувати збірну команду України непросто. Також необхідно отримати дозвіл від військових адміністрацій міст та областей, виміряти та отримати сертифікацію траси від World Athletics, та знайти безпечне місто (яких в країні зараз немає), яке буде готове взяти все це на себе.

Відразу відгукнулась компанія Run Ukraine, яка неодноразово проводила чемпіонат України з півмарафону у Києві. Іван Третьяков (організаційний директор Run Ukraine) запропонував для проведення місто Львів в рамках 7-го Львівською півмарафону», – розказує Сергій Романчук, головний тренер збірної України з видів витривалості.

У заході візьмуть участь професійні топ-атлети країни, серед яких члени національної збірної України, тож 7-й Львівський півмарафон стане унікальною можливістю пробігти свою дистанцію разом із професіоналами та отримати неабияку насолоду від цих змагань.

Траса у Львові буде виміряна та сертифікована World Athletics на 4 роки, а це означає, що всі результати, показані на трасі у Львові, потрапляють до світової та європейської статистики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ