Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться II Конгрес Культури "Сцена майбутнього"

14-16 жовтня 2021 року у Львові відбудеться II Конгрес Культури "Сцена майбутнього". Конгрес Культури є майданчиком для культурної спільноти, де її представники/ці мають нагоду обговорити актуальні питання сфери. Про це повідомили 26 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

На Конгресі спробують відповісти на запитання, яким і як бачать майбутнє крізь оптику культури, як можемо його творити й реагувати на кризи та виклики. Імпульсом для концепції Конгресу 2021 стали події останнього півтора року: пандемія, зупинка звичного «живого» культурного життя, ризик скорочення фінансування культури, конкурси на обрання керівників(ць) культурних інституцій в Україні.

Серед тем конгресу: осмислення трагічних подій минулого і сучасності в культурі, реформування й децентралізація культурних політик, загрози та виклики, перед якими нині постають культурні інституції, мистецтво vs креативні індустрії, культура й технології, межі між театром, медіа й політикою, сучасне українське кіно й переживання травматичних досвідів та ін.

Ми запрошуємо до участі представників і представниць інституцій та ініціатив у сфері культури й креативних індустрій, для незалежних митців та мисткинь, культурних аналітиків, дослідниць, оглядачів, журналістів, фахівців/чинь профільних освітніх і органів влади, а також для студентів(ок) гуманітарних спеціальностей і всіх, хто цікавиться актуальними культурними процесами.

Конгрес запланований у живому форматі з трансляціями подій онлайн. Команда конгресу розглядає можливість зміни живого формату на гібридний або онлайн, якщо цього вимагатиме поточна пандемічна ситуація. Організаторами Конгресу культури «Сцена майбутнього» є Інститут стратегії культури спільно з ГО «Вірменська 35» за підтримки Львівська міська рада та Міжнародний фонд "Відродження". Події Конгресу відбуватимуться Театр Лесі Українки (Городоцька 36, що поруч із центром міста).

Довідка

Конгрес Культури у Львові задуманий як стала платформа для фахового критичного огляду культурного процесу передовсім в Україні, та досвід інших країн є важливим. Щоразу — а подія відбувається що два роки — Конгрес має нову тему, відповідну до запитів галузі культури та суспільних процесів. Перший Конгрес Культури — «Перехід 1989» — відбувся восени 2019 року та зібрав у Львові 250 спікерів й учасників із Польщі, Англії, Естонії, Німеччини, Боснії та Герцеговини, Хорватії, Бельгії, Ізраїля, України. Подія запропонувала комплексно проаналізувати тему «культурного переходу», оглянути культурний досвід України та Європи останніх десятиліть й актуальні культурні питання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ