Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться показ короткометражних фільмів про воєнну реальність

З нагоди Дня закоханих Jam Factory Art Center запрошує на допрем’єрний показ «Любов варта всього» – добірки чотирьох коротких метрів, що зняті сучасними українськими режисер(к)ами після 24 лютого 2022 року. Про це інформує ЛМР.

Автор(к)и короткометражних фільмів фіксують нову воєнну реальність з перспективи особистого життя та романтичних стосунків, створюють об’ємний простір для рефлексій і пропонують звернути увагу на емоції та переживання людей, які не втратили здатність любити.

До програми кінопоказу входять:

  • «Як це було» — фільм-учасник офіційної програми Каннського кінофестивалю (2023) Анастасії Солоневич і Дам’яна Коцура. Лєра вперше після 24 лютого приїжджає з Берліна до Києва. Вона зустрічається з друзями та родиною, ходить знайомими вулицями і відчуває реальність життя під час повномасштабної війни.
  • «Войси з Бахмута» — експериментальне фотоесе Ігоря Бабаєва про іноземну кореспондентку. Вона перебуває у прифронтовому Бахмуті та записує голосові повідомлення, в яких фіксує побачене та пережите.
  • «Поки тут тихо» — інтимна документальна робота Олени Подолянко і Новруза Хікмета («Ля Палісіада») про пару, яка вимушено виїхала в Ужгород. Люда і Макс домовляються не говорити цього вечора про війну та побути сам на сам. Однак зранку реальність знову наздоганяє їх.
  • «Лелеки завжди повертаються додому» — щемка родинна історія Ґали Козютинської, яка працює з пам’яттю. Разом з партнером режисерка купила занедбаний будинок в Карпатах. Їхня мрія — зробити найзатишніше місце на землі, де можна вирощувати свої фрукти, турбуватися один про одного, пити каву з видом на гори та гніздо лелек. Але навіть цей спокій порушує війна.

«Чекаємо всіх охочих поринути в світ чуйної української кінематографії, а опісля показів залишитися на розмову із режисер(к)ами», – запрошують організатори.

Подія відбудеться 14 лютого о 19:00 в просторі «Авдиторія» Jam Factory Art Center (вул. Б. Хмельницького, 124).

Квитки можна придбати тут.

Проєкт «Любов варта всього» підтримано в рамках програми (re)connection UA 2023/24, що реалізується ГО «Музей сучасного мистецтва» та Ukrainian Emergency Art Fund (UEAF) у партнерстві з UNESCO і фінансується через Надзвичайний фонд спадщини UNESCO.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ