Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться всеукраїнський науковий фестиваль

25 травня у Львові відбудеться перший всеукраїнський фестиваль Science & Tech Fest OL. Подія об’єднає студентів, представників технологічних компаній і наукоємних підприємств, розробників та стартаперів. Про це повідомляє ЛМР.

Відвідати захід запрошують як зацікавлених у розвитку науки і технологій, так і усіх охочих.

Фестиваль триватиме впродовж цілого дня 25 травня. Деталі щодо локації організатори поки тримають у таємниці з безпекових причин. Кожен зареєстрований отримає інформацію про локацію персонально.

Цьогорічний фестиваль закцентує на викликах сьогодення, розвитку науки і технологій задля майбутнього країни, а також на трансформації кожного особисто.

Фестиваль має на меті популяризувати науку, українські наукові розробки та стартапи, надихаючи молодь реалізовувати себе в науково-технологічній сфері.

Програма фестивалю передбачає:

  • Виставки від наукоємних підприємств, науково-дослідних інституцій, навчальних закладів, де вони покажуть свої продукти та матимуть змогу розширити мережу партнерств.
  • Виступи та симпозіуми за участі топспікерів, молодих науковців та представників бізнесу, де вони обговорюватимуть актуальні проблеми і розкажуть персональні історії успіху.
  • Фішкою фестивалю буде проведення фіналу Хакатону, де молоді люди отримають підтримку від компаній-менторів. Попередньо учасники та учасниці працюватимуть над розв'язанням технологічних проблем, обмінюватимуться досвідом і знаннями. Реєстрацію на Хакатон організатори анонсують пізніше.

Вхід на фестиваль безкоштовний, однак потрібно попередньо зареєструватися тут.

Фестиваль реалізує простір STEAM-освіти Lviv Open Lab з мережі ТВОРИ! за підтримки Львівської міської ради у межах стратегічної ініціативи «Львів – Молодіжна столиця Європи 2025».

«Ми прагнемо, аби фестиваль став місцем, де молоді люди мають змогу поспілкуватись і перейняти досвід професіоналів – експертів, науковців, бізнесменів, представників різних підприємств, які демонструють цінність сфери і змін, що впроваджують своєю діяльністю. Сподіваємось, фестиваль стане допоміжною ланкою у визначенні власних наукових та професійних шляхів розвитку», – каже Анастасія Мартинюк, головна координаторка Science & Tech Fest OL, керівниця Lviv Open Lab.

«Сьогодні важливо говорити про науку, інженерію та технології, формувати крос-галузеву екосистему, піднімати імідж напрямів, що переживають трансформацію у складні часи. Показуючи шляхи розвитку та перспективи у цих сферах молодим людям, ми сприяємо зміцненню майбутнього України, створюємо стимули для молоді залишатися та розвивати свій потенціал тут», – наголошує Олег Малець, керівник мережі ТВОРИ!

Контакти для медіа:

Марія Шмегировська, комунікаційна менеджерка Science & Tech Fest OL

+380965843750, [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ