Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові відбулася прем’єра фільму «Міф»

1/3
Сьогодні, 3 лютого, в кінотеатрі «Планета Кіно» (ТРЦ Forum Lviv) відбувся прем’єрний показ документального фільму «Міф». Це новий фільм авторів стрічки «Добровольці Божої Чоти» Леоніда Кантера та Івана Яснія, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Василь у фільмі сказав, що він боїться лише Бога, насправді, коли Бог посилає нас на цей світ, він кожному дає якесь завдання. Напевно, Бог визначає довжину нашого життя, але широту ми з вами визначаємо самі. Якщо ти розумієш своє покликання у житті - то ти живеш га повні груди. Цей фільм не лише про Василя, він про дуже і дуже багато людей, про людей, які мають загострене відчуття справедливості, це люди, які мають дуже велике серце. І Василь дихав на повні груди, і це серце його билося, і воно буде битися завжди, тому що він завжди з нами, десь там на небі. Велика подяка усьому творчому колективі і велика подяка усім українцям», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Дуже радий представляти цей фільм у Львові. Під час створення цього фільму ми три-чотири рази приїжджали сюди, щоби знімати. Тому Львів - це велика частина цього фільму. Те, що Василь зі Львова -це для нас велике значення. В нас частина фільму - Париж і частина - це Львів, і ще третя частина - події, які відбуваються на фронті. Над фільмом «Міф» працювали 17 місяців. Це була досить складна робота, але зараз, коли пройшли ці 17 місяців, почалися покази цього фільму», - розповів Леонід Кантер, режисер фільму «Міф».

Фільм розповідає історію життя Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт. Використано безліч архівних відео, які показують героя у повсякденні та на сцені. Анімацію до фільму створив український карикатурист Юрій Журавель. Музику для фільму «Міф» створили та надали одні з кращих композиторів сучасності. Серед них - Євген Гальперін, який співпрацював із Люком Бессоном та Баррі Сонненфельдом і був близьким другом Василя, Роман Григорів, Ілля Разумейко (формація Nova Opera) та Едуард «Діля» Приступа.

«Це сталося і фільм «Міф» зроблений, і він приїхав до Львова.  Багато людей працювало над фільмом і вони зробили колосальну роботу. Вони за цих півтора року об’їздили дуже багато міст, обходили Париж, знайшли найближчих людей, які працювали з Василем. Я дуже щасливий, що фільм сьогодні у Львові, дуже сподіваюся, що кожен глядач знайде у цьому фільмі відповідь на запитання, які не знаходив до цього моменту», - додав Орест Сліпак, брат Василя Сліпака.

«Василь народився у Львові, але згодом переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там він мав усе, що ми звикли називати «щастям»: ім’я, успішну кар’єру на світових оперних сценах, вірних друзів і кохання. Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом долучився й до волонтерського руху, допомагаючи Україні. Здавалося б, робив більш, ніж достатньо, як для людини творчої професії. Але Василь вирішив залишити сцену та кар’єру в Європі й стати до лав добровольців, коли в його рідну країну прийшла війна. Під час виконання бойових завдань Василь «Міф» Сліпак загинув від кулі снайпера», - розповідають організатори.

Також на прем’єрі були присутні режисери фільму: Леонід Кантер, Іван Ясній, герої фільму: доброволець-військова Галинка «Перлинка» Клемпоуз, брат Василя – Орест Сліпак та інші члени творчої групи.

«Для багатьох – це війна з російським агресором. Частково це правда. Але насправді ми її сприймаємо, які війну за нову Україну, за нове майбутнє, за що ми там стоїмо і багато з нас гине. Нам сильно не вистарчає Василя. Це найкращий живий пам’ятник Василю», - сказала Галинка «Перлинка» Клемпоуз.

Фільм «Міф» вийде у всеукраїнський прокат 8 лютого 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ