Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувся тренінг з протидії інформаційній агресії Росії

1/2
Сьогодні, 10 жовтня, відбувся тренінг для представників ЗМІ на тему: «Підвищення рівня медіаграмотності ЗМІ Львівщини у контексті протидії інформаційній агресії Росії».

Серед спікерів – доцент, кандидат політичних наук, експерт з гібридних загроз Євген Магда, керівник ГО "Професійна спілка "Медіа-профспілка Львівщини" Лариса Біньо, керівник ГО "Західний інформаційний фронт" Юрій Кміть.

Присутніх привітала начальник відділу комунікацій з громадськістю  Львівської ОДА Христина Швец.

"Львівська ОДА проводить конкурси для громадських організацій і одним із переможців стала ГО Професійна спілка “Медіа-профспілка Львівщини”. Важливо організовувати сьогодні заходи для підвищення медіаграмотності для представників ЗМІ. Сподіваємось, цей тренінг принесе нові знання і буде цікавим",– зазначила Христина Швец.

Під час тренінгу експерт з гібридних загроз Євген Магда зосередив увагу присутніх на способах протидії гібридній агресії, а також окреслив напрями гібридного тиску Росії.

"Україна має чи не найбільший досвід протидії гібридній агресії. Інформація є найголовнішою зброєю. З фейками можна боротись збільшенням грамотності населення", – зазначив Євген Магда.

Організатори тренінгу - громадська організація «Професійна спілка «Медіа-профспілка Львівщини» та громадська організація «Західний інформаційний фронт» за підтримки департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації.

Нагадуємо, що проект «Підвищення рівня медіаграмотності ЗМІ Львівщини у контексті протидії інформаційній агресії Росії» є переможцем конкурсу для громадських організацій у межах виконання Регіональної програми розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства на 2018-2020 роки у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ