Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили перший в Україні абілітаційний центр для ветеранів та цивільних

Сьогодні, 7 березня, у Львові на вулиці Стрийській, 86В відкрили перший в Україні «HAB | Lviv Habilitation Center». Тут ветерани та цивільні, які постраждали внаслідок війни і вже пройшли лікування та реабілітацію, адаптуються до нових умов життя.

За рік допомогу тут зможуть отримати близько 300 осіб, повідомляють в ЛМР. 

 У Львові розпочав діяльність Lviv Habilitation Centre – перший в Україні центр абілітації для ветеранів та цивільних осіб, які постраждали внаслідок війни. Це ініціатива Альянсу громадського здоров'я у співпраці з Національним реабілітаційним центром НЕЗЛАМНІ.

Центр є перехідним безбар'єрним простором, де поранені протягом трьох тижнів отримують нові навички для самостійного життя після фізичної реабілітації. Резиденти навчаються готувати їжу, здійснювати покупки, користуватися транспортом в інклюзивному середовищі під наглядом коучів, психологів та фізичних терапевтів.

"Найважливіше, що тут мотивують вийти на вулицю і зробити щось самостійно, не боятися. Мета – допомогти в самостійності, щоб ветерани та поранені цивільні могли вирішувати свої побутові проблеми", – ділиться резидентка центру Яна Ковальова з Авдіївки.

Площа центру – 660 кв.м, є 27 ліжок. Планується, що щороку тут проходитимуть абілітацію 300 осіб. Ініціатори переконані, що такі заклади потрібні при кожній реабілітаційній установі в країні.

"Lviv Habilitation Centre стає для нас надвідповідальним напрямком роботи, адже має допомогти ветеранам та цивільним, які постраждали від воєнних дій. Також ми хочемо звернути увагу суспільства на проблему в інклюзивних просторах", – наголосив Андрій Клепіков, виконавчий директор Альянсу громадського здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ